DIY: be meri vállalni a szőrös cipőket?

Mióta a legnagyobb divatheten többen is szőrmés szandálokat és cipőket küldtek a kifutóra, már tudjuk, hogy csak idő kérdése, hogy a fast fashion boltok is megteljenek szőrös lábbelikkel – csak az a frucsa, hogy még nincsenek tele. A kedvenceink a műfajban mégsem a sztártervezők, hanem Licia Florio művei, melyeket egytől-egyik elfogadnánk. Oké, a legtöbb meglehetősen feltűnő vagy brutális, de van bennük valami.

Szóval ezek a cipők adták a lökést, hogy rendeljünk Aliexpress-ről három színes műszőrme sálat, szerezzünk pár nem túl drága, de jól kinéző szandált és mokaszint, aztán nekilássunk a szőröscipő-gyártásnak. Hajtás után megnézheti, mire jutottunk!

Szőrös cipőt készíteni pofon egyszerű: adott a műszőr és a cipő. Ki kell nézni, a cipőnek melyik részére ragasztjuk majd a szőrt, azt lemérni, a szőrre szabásmintát rajzolni, majd formára vágni. Ha megvan a megfelelő méretű műszőrdarab, már csak be kell ragasztózni a cipőt és a szőrt, aztán összenyomni a kettőt és kész is. A szabáshoz egyébként erősen ajánljuk maszk viselését, ugyanis a műszőr eltömítette a tüdőnket. És ugyanígy ajánljuk, hogy porszívózzon fel a ragasztgatás után. Ami a ragasztót illeti: mi a Ceys univerzális ragasztóját használtuk, ezt ajánlották a hobbiboltban, 775 forintba került, bevált és bőven maradt belőle 3 pár cipő kidíszítése után is. 

A galériában látható szőrös szandáloknak nagy sikere volt, a kolléganők azonnal el is kapkodták őket. Nézze meg a galériában az inspirációkat, a DIY folyamatát és a kész cipőket is!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek