A mangalica döntötte el, kik mennek a hazai Bocuse d'Or-ra

Lezárult a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázata, a zsűri értékelte eldöntötte, hogy a világ leghíresebb szakácsversenyének decemberben esedékes magyar selejtezőjén kik mérhetik össze tudásukat. A pályázat célja a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakácsok megtalálása, akik közül a selejtezőt, majd a februári döntőt követően dől el, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen ki képviselheti Magyarországot.

2016. májusában Európa 20 országa versenyez hazánkban. Ha a korábbi magyar versenyzőkhöz; Széll Tamáshoz és Molnár Gáborhoz hasonló sikeres szereplés megismétlődik, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán elmondta; „A pályázati felhívásra minden várakozást felülmúlva 19 érvényes pályázat érkezett. A zsűri elsősorban a kidolgozottságot, a szezonalitást, a húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát értékelte, de emellett fontos szempont volt a befektetett munka is, hiszen a Bocuse versenyzőkre kemény munka vár. Olyan embert keresünk, aki képes sokat dolgozni a célért.”  

A Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes és Wolf András alkotta zsűri a fenti szempontok figyelembevételével választotta ki azt a 12 főt, aki a 2015. december 13-án megrendezésre kerülő magyarországi selejtezőn fogja összemérni tudását. A zsűri döntése alapján, a bírálati szempontoknak, valamint a Bocuse d’Or magyarországi selejtező versenykiírásának, a verseny színvonalának és szellemiségének az alábbi versenyzők feleltek meg: 

Domján Richárd -  Bock Bisztró, Budapest 

Győrffy Árpád Kollázs  - Four Seasons, Budapest 

Katona András  - 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság 

Kovács Attila  - Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét 

Mizsei János  - Mák Bisztró, Budapest 

Molnár Péter  - Johanna Maier Filzmoos, Ausztria 

Pohner Ádám  - Olimpia Étterem, Budapest 

Sándor Rodrigo  - Costes Downtown, Budapest 

Sipos András  - NU bistro, Budapest

Sugár Róbert  - Kistücsök Étterem, Balatonszemes 

Szabó László  - Helyszíni szolgáltatások, Sodexo 

Volenter István  - 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár 

A pályázat témája a mangalica tarja, a mangalica karaj vagy a mangalica pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából lehetett választani. A fenti három húselem közül legalább kettőt, míg a piac kínálatából legalább három zöldség vagy gyümölcs felhasználását kellett a pályázó által beküldött receptben bemutatni. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek