Farmer a borotvának, szódabikarbóna az izzadtságfoltnak

Minden háztartási trükköt szívesen veszünk (és nagy részüket ki is próbáljuk) – ezért örültünk a FashionBeans egyik friss cikkének, ahol 5 életmentő tippet osztanak meg az olvasókkal. És hogy mi a legjobb bennük? Az, hogy olyan eszközök kellenek hozzá, melyek mindenkinél megtalálhatóak otthon.

1. A salátaszárító ruhákhoz is jó

A kézzel mosott ruhák hátránya, hogy egy örökkévalóság, mire megszáradnak. A folyamatot felgyorsíthatja viszont, ha egy salátaszárítóba pakolja a ruhadarabot, majd addig pörgeti, amíg a víz nagy része nem távozik. Egy télikabátot nyilván nem pörget szárazra (bele sem fér), viszont azt nem is mossuk kézzel, ugye?

Rick Loomis / Europress / Getty

2. Fagyassza le a büdös cipőket!

Hiába viseljük zoknival, egy idő után a legmasszívabb bőrcipő is elkezd szaglani. Ilyenkor a különböző illatosítók helyett érdemes egy lezárható zacskóba tenni a lábbelit, majd bedobni éjszakára a fagyasztóba. Ez megöli a baktériumokat és (ezáltal) a szagot is jelentősen csökkenti. Ugyanez eljátszható egyébként a farmerrel – amiről tudjuk, hogy amúgy sem szabad sokszor mosni.

3. Borotvaélezés farmeren

Apropó farmer: próbálta már a nadrágján élezni a borotvát? Sokan nem tudják, de a pirosság és viszketés a legtöbbször azért jelentkezik az arcon, amikor életlen borotvát használunk. Ha negyvenszer végigtolja (és nem húzza) a farmeranyagon, attól nemcsak élesebbek lesznek a pengék, de a helyükre is csúsznak.

Ullstein Bild / Europress / Getty

4. A hajszárítóval eltűnnek a ráncok

Régi és bevált trükk, hogy a gyűrött ingeket zuhanyzás közben vállfára akasztjuk a fürdőben, viszont mi van, ha az éppen foglalt vagy gyorsan kell cselekedni? Ilyenkor elég, ha kicsit bevizezi a ruhadarabot, majd öt centiméter távolságról elkezdi szárítani. Itt is érvényes, hogy 3-4 percet érdemes várni a "vasalás" után: ha rögtön felölti, akkor csak még jobban összeráncolódik majd.

5. Viszlát, sárga foltok!

Sajnos mi is tapasztaltuk nyáron, hogy milyen az, amikor a 40 fokos hőség okozta izzadságfoltok megmaradanak a kedvenc fehér ingünkön. Kicsit visszaadta a reményt az a tipp, hogy ilyenkor érdemes egy utolsó próbát tenni: az inget dobjuk 2,5 deci ecetet és fél liter melegvizet tartalmazó tálba 20 percre. Ezután csavarjuk ki, majd terítsük egy törölközőre.

Kmazur / Europress / Getty

Keverjünk össze fél bögre (másfél deciliter) szódabikarbónát egy evőkanál sóval és ugyanennyi hidrogén-peroxiddal (utóbbi egy természetes fehérítő). A kapott masszát oszlassuk el a foltokon és gyengéden masszírozzuk bele. Hagyjuk állni húsz percig, majd tegyük az inget a mosásba a többi fehér ruhával együtt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek