Csak egyszerűen: narancsos-mézes kacsa

A kacsa bőre magába szívja a chili csípősségét és a méz édességét. Nem sok munkánk van vele, és elég mellé egy nagy adag salátát készítenünk.

Katuci

Készíthetjük csak mellből vagy csak combból, vegyesen viszont mindenki megtalálja a neki valót. Ha viszont a mellet szereti rozéra sütve, azt csinálja külön, abban is segítünk.

Hozzávalók:

2 kacsacomb és 2 kacsamell
2 narancs
3 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
2 cm-es friss gyömbérdarab
1 chili
3 szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors

  1. A narancsok levét kifacsarjuk, elkeverjük a mézzel, az olajjal, a préselt fokhagymával, a felkarikázott újhagymával, a reszelt gyömbérrel és a chiliszeletekkel.
  2. A húsokat megmossuk, megtöröljük, és a bőrüket beirdaljuk éles késsel.Beletesszük a pácba, és legalább 6 órán át áztatjuk benne. Az sem baj, ha egy egész napig benne marad.
  3. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A húsokat kivesszük a pácból, alapossan sóssuk, borsozzuk, és tepsibe tesszük. Lefóliázva egy órára a sütőbe tesszük.
  4. A fóliát levesszük, és további 20 percig pirítjuk, hogy szép színe legyen. Vékonyra szeletelve tálaljuk. 
Katuci

Kacsamell rozéra sütve:

Ha kacsa mellét szereti rozéra hagyni, törölgesse le a pácot a mellekről, sózza, borsozza őket. Majd közepesen forró, vastag fenekű serpenyőben süsse a mellek mindkét oldalát mérettől függően 6-8 percig, először a bőrös oldallal lefelé. Ne fedje le közben! Sütés után lefedve 15 percig pihentesse, aztán már lehet is szeletelni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek