Nézze meg Venus és Serena Williams legmenőbb teniszruháit

A napokban, augusztus 31-én veszi kezdetét a U.S. Open New Yorkban, aminek apropóján a Huffington Post készített egy összeállítást arról, hogy melyek voltak a vérprofi Williams nővérek legmenőbb teniszruhái az elmúlt években. Semmi meglepő nincsen egyébként abban, hogy a harmincadik életévüket betöltött Serena és Venus Williams ruhatárára esett a szerkesztőség választása, ugyanis a többszörös Grand Slam győztes testvérpár jól ismert a versenyek alatt viselt feltűnő és bevállalós sportruháiról.

Persze nem Serena és Venus Williams változtatta meg a teniszvilágban egyébként oly fontosnak tartott divatot, mivel a játékot mindig is csinosan űzték az arisztokrácia köreiben. A wikipedia.org szerint a viktoriánus korban elterjedt tenisz eleinte gyorsabban fejlődött, mint a divat és a teniszezők nyakkendőben, illetve fűzőben, majd később szoknyában űzték a játékot. Meglepő, de a teniszezőnők már a 18.-19. században is rivalizáltak egymással azon, hogy kinek csinosabb a ruhája, de a női sportolók imázsát a teniszvilág első számú divatikonjaként emlegetett Suzanne Lenglen teremtette meg az 1920-as években.

A teniszruhák a nyolcvanak évek elején nyerték el mai, modern formájukat, aminek köszönhetően a nadrágok és a felsőrészek is sokkal kényelmesebbek lettek. René Lacoste megtervezte a pólóinget, a nők pedig rövid szoknyát és lezser ruhát viseltek, majd nem sokkal később megjelentek az ujjatlan pólók és a szuperrövid sortok is a teniszpályákon, a kilencvenes években pedig a poliészter változtatta meg radikálisan a teniszruha trendeket. Nézze meg a galériában, hogy milyen sikkes és dögös szettekben nyerte sorra a teniszmeccseket Venus és Serena Williams Wimbledontól Ausztráliáig!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek