Zanza!

Húsos, sajtos, szezámmagos, gyorsan elkészül, és remek uzsonna. Persze jobb, mint az aluljárós társaik, elvégre rajtunk múlik, milyen alapanyagokkal dolgozunk. Vendégeket is várhatunk vele, néhány jól behűtött sör társaságában.

Fotó: Katuci

Ha mindent saját maga készítene el hozzá, ITT találja a házi leveles tészta receptjét. 

Hozzávalók (kb. 18 db-hoz):

50 dkg készre nyújtott leveles tészta (vagy házi)
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál füstölt, édes pirospaprika (elhagyható, de nagyon finom tőle)
só, bors,
olaj
10 dkg reszelt sajt
1 tojás
2-3 evőkanál szezámmag

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megsütögetjük. Jöhet rá a darált hús is.
  3. Alaposan átforgatjuk, addig sütjük, amíg szépen kifehéredik mindenhol, és elkezd pirulni. Sózzuk és borsozzuk, végül lehúzzuk a tűzről, és jöhet rá a pirospaprika. Elkeverjük, visszatesszük a lángra, és minimális vizet teszünk hozzá. Épp csak annyit, hogy a paprika ne égjen meg, de ne maradjon alatta lé. Le is vehetjük a tűzhelyről, és kicsit hagyjuk hűlni.
  4. A tésztát kisodorjuk, és eloszlatjuk rajta a húst. Megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük elhabart tojással mindegyik tekercs tetejét, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 20-25 percre sütőbe tesszük. 
Fotó: Katuci
Blogmustra