Csak egyszerűen: kukoricás-baconös vagdalt

Amikor a fasírt szép kis szalonnakabátot kap, az nem csak jól néz ki, de garantáltan nem is szárad ki a hús alatta. Kiváló hétvégi fogás, de akár szendvicsbe is tömheti a maradékot.

Katuci

A kukorica cserélhető nyugodtan párolt zöldborsóra vagy pirított gombára is. 

Hozzávalók (25x6x8 cm-es formához):

50 dkg darált hús

10-20 dkg konzerv kukorica (ízlés szerint, a többel kicsit édesebb lesz)

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

20 dkg szeletelt bacon

2 tojás

2 ek. pirospaprika (ha lehet, legyen füstölt)

só, bors

3 evőkanál zsiradék

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A hagymát felaprítjuk, és közepes lángon 5-10 perc alatt megpároljuk az olajon. A végén rápréseljük a fokhagymát is.
  3. A húst fűszerezzük a sóval, borssal és paprikával. Beledolgozzuk a tojást, a kukoricát (vagy egyéb zöldséget) és a hagymát is.   
  4. A sütőformát kibéleljük a szalonnaszeletekkel, úgy hogy kissé fedjék egymást, és a széle túllógjon a forma peremén. Beleszedjük a húsos masszát. Ráhajtogatjuk a bacon szélét.
  5. 50 percre a forró sütőbe tesszük. Ha megsült, egy tepsire kifordítjuk, és öt perc alatt szép pirosra pirítjuk a szalonnát. 
Katuci

További klasszikus fasírtokat ITT, húsmenteseket pedig ITT talál még. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek