Most megtudhatja, milyen cipőket szeretnek a nők!

Néha a tűsarkú a divat, aztán jön a balerina, utána meg mindenki megőrül a platformért – a cipőtrendek attól függetlenül, hogy viszonylag egységesnek tűnnek, mégis országonként eltérnek, legalábbis a Shoes of Pray szerint. Az oldalra regisztrált 1 millió nő válaszaiból az derül ki többek közt, hogy a mexikóiak imádják a telitalpú, nyitott orrú lábbeliket, a németek a fűzős darabokat, az amerikaiak pedig bírják, ha újságpapír mintájú egy lábbeli.

A program használói megtervezhetik maguknak a tökléletes lábbelit, melyet azután természetesen meg is vásárolhatnak átlag 150-200 euróért, de a Shoes of Pray emellett össze is gyűjtötte az eddig befolyt adatokat, és ezek alapján jutottak arra, amire.

"Többmillió variáció jöhet létre a minták és stílusok keverése révén, és meg lehet határozni, mely országokban élő nők mit preferálnak jobban. Az eredmény egy szórakoztató keverék, mely egy kis betekintést ad abba, hogy milyen ízlések vannak világszerte" – vázolta Jodie Fox alapító a Mashable.com-nak.

A legmenőbb

Nem, nem Alexander McQueen beteg agyszüleményei, nem is a dr.Martens, hanem a fekete tűsarkú. Legyen 11,4 cm-es, puha bőr borítású, stiletto fazonú. Erre gerjednek a nők a leginkább világszerte.

shoes of pray

Az ausztrálok

Az ausztrálok laza, sportos népség, ez a nők cipőjén is látszik. A laposat szeretik, legyen szó szandálról vagy cipőről. Összehasonlítva más országokkal, ott a keresztpántos vagy csatos, nyitott orrú szandált szeretik, mely legyen leopárdmintás vagy valamilyen sötét színű bőr. Viszont ha magasat keresnek, akkor a 11 cm-es csodákban hisznek.

shoes of pray

Új-Zéland

Az ausztrálok szomszédai szeretik a nyitott orrú bokacsizmákat, és szívesen hordják a szandálokat is. A virágmintás kígyóbőr nagyon kedvelt anyag, de szeretik a selymet és a nyomott bőrt is, nem is beszélve a virágokról és a krémszínről.

USA

Mivel talán Amerikában a legmagasabb a bevándorlók száma, és ezzel együtt a stíluskeveredés is, ezért nehéz meghatározni egy stílust. Mindenesetre kedvelik a Mary Jane fazont, akár nyitott vagy hegyes orral is. És persze jöhet a tűsarok minden mennyiségben. Teljesen rejtélyes módon imádják a szatént, és az újságmintás anyagokat, nem is beszélve az ezüst csillámokról.

shoes of pray

Mexikó

A mexikói csajok a bokacsizmát kedvelik, és a peep toe is nagyon kedvelt, de még ez sem annyira, mint a platform. Náluk a legkeresettebbek a telitalpú platformcipők, de egyébként is nagyon magas sarkakon járnak, 14,8 cm nekik meg sem kottyan és imádják a csillogó bőröket. A visszafogott árnyalatokat viszont nem kedvelik, ellenben a vöröset és az ezüst csillogást nagyon.

Kanada

Hasonlóan az USA-hoz, Kanadában is sok a bevándorló, így keverednek a kedvelt stílusok. A d'Orsay típusú magassarkú mellett ők hordják legkevésbé a tűsarkút, a legkedveltebb fazon mindössze 2,3 centis, de azért egy 7 centis fazont is felvesznek. Stílusban nem vetik meg az oxfordi fazont, a nyomottmintás selymet és a lakkbőrt. Emellett jöhetnek az erős színek, mint a vörös.

shoes of pray

Anglia

A britek imádnak magassarkúban grasszálni, a csillogó, flitteres 11,4-cmes sarkakat nekik találták ki. Ezt megspékelik egy kis vörössel és arannyal is. Ettől eltekintve simán kedvelik a fehéret is. Nappalra gyakran vesznek fel sling-back( hátul pántos) cipőket, zártan, vagy hegyes orral egyaránt.

shoes of pray

Írország

Az írek a tűsarok rajongói. 14,8 centiméter az alap, amit boldogan vegyítenek mintás selyemmel. Ezt képzeljék el mondjuk fehérben és rózsaszínben – ugyanis ezért megőrülnek az ír nők. A cipők 44 százaléka zárt orrú, ami talán abból következik, hogy ott sok az eső.

shoes of pray

Franciaország

Miben járnak az igen elegántos franciák? Hát d'Orsayben! Sőt egészen megdöbbentő módon szeretik a műbőrt és szívesen is használják. Színben a csontszín és a pink, stílusban keresztpántos, elöl nyitott, vagy hegyes orrú lábbeli, 8,6 centis sarkakkal.

shoes of pray

Németország

A német nők a szögletes sarkú platformra gerjednek, mely lehet akár fűzős is. Ellentmondva a fejünkben élő sztereotípiáknak, a németek nem szeretik a selymet és a fényes dolgokat. Szeretik viszont a csontszínt, a rózsaszínt és a legjobban a puha bőrt kedvelik.

shoes of pray

Japán

Van fogalma arról, mit húz magára egy japán? Hát most lesz! Natúr, fekete, fehér és kék a nyerő náluk, főként platform verzióban. Szeretik a velúrt és a lakkbőrt valamint a mintás bőröket. Aki pedig nem platformban nyomja, az a 7 cm-es magasságot keresi.

shoes of pray
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek