Látott már pasin "no makeup" sminket?

A 23 éves Jake-Jamie Ward tinédzserkorában – pattanásainak köszönhetően – szinte soha nem hagyta el a házat smink nélkül. A fiú éveket töltött azzal, hogy titokban kifejlessze a tökéletes "természetes" kinézetét, most pedig Youtube-videókon keresztül adja át tudását és mutatja meg férfiaknak, hogy miként néznének ki "no makeup" sminkben – olvasható a DailyMail oldalán.

Ward The Beauty Boy néven fut a videómegosztón és eddig 400 fontot, azaz több mint 170 ezer forintot költött sminktermékekre. A csatorna indítását az inspirálta, hogy amikor tanácsok után nézett, csak nőknek vagy transzvesztitáknak szóló tippekbe futott bele.

Videóinak témája egyébként eléggé szerteágazó: a férfiak számára is tökéletes alapozó megtalálása mellett beszél például arról is, miként lehet férfias szemöldököt rajzolni szemceruzával. „Sokat hibáztam és éppen ezért indítottam el a csatornámat, hogy megoszthassam másokkal, mire jutottam. Meglepett, hogy milyen sokan támogattak ebben. Főleg az, hogy milyen sok heteroszexuális pasi ír nekem" – mesélte Ward.

A srác egyébként már nem szenved aknéktől, de még mindig visel sminket, hogy növelje az önbizalmát és kiemelje arcának azon részeit, amiket szeret. Bár a nézőinek háromnegyedét férfiak adják, szerinte a legtöbben még mindig aggódnak a stigmák miatt. „Számos olyan emailt kapok, amelyben arról írnak a sorstársaim, hogy évek óta gondolkodnak egy alapozó vagy korrektor beszerzésén, de még a sminkespulthoz sem mernek odamenni, mert félnek, hogy kinevetik őket. Szerintem ez nagyon szomorú" – mondta Ward.

Hogy ezt leküzdje és a felhalmozott tudását hasznosítsa, négy olyan férfitársának segít, akiknek más-más okból (rozácea, sebhely vagy pikkelysömör) problémás a bőre. Az előtte-utána képeket ide kattintva megnézheti, nálunk pedig egy olyan videót talál, amiben megnézheti, mit is jelent a természetes smink a 23 éves fiúnak, akinek az Instagram-profilját itt találja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek