Ez a ruha nem való nagy fenékre

Míg a Dolce & Gabbana éppen a napokban kért bocsánatot a bicskanyitogató márciusi kirohanása miatt, addig az MJH Fashion egyik (már csak volt) vezetője, Patrick Couderc (az Hervé Léger független forgalmazója az Egyesült Királyságban) egy hétvégi interjújában tett elég paraszt megjegyzéseket arra, hogy kinek kellene és kinek nem kellene viselnie a luxusmárka ikonikus, nyolcvanas évek óta divatban lévő „bandage” stílusú, testvonalat követő ruháját.

Az 54 éves, független disztribútorként dolgozó Couderc igencsak torz véleménye szerint ugyanis a leszbikusoknak, a telt idomokkal, széles csípővel, valamint kis mellel megáldott nőknek nem kellene ilyen ruhában flangálniuk. Couderc meglepő kijelentése percek alatt felrobbantotta az Internetet, így természetesen az 1985-ben alapított francia divatház is azonnal reagált az ügyre és a Twitteren, valamint a Facebookon fejezte ki csalódottságát az üzletember megjegyzéseivel kapcsolatban.

„Az Hervé Léger by Max Azria márka és anyavállalata, a BCBGMAXAZRIA Group döbbenten és felháborodottsággal olvasta Patrick Couderc azon megjegyzéseit, melyeket a vasárnapi Mail-nek nyilatkozott. A BCBGMAXAZRIA csoport az Hervé Léger márka londoni licenctulajdonosával, a MJH Fashion-nel karöltve vizsgálja ki az ügyet és hozza meg a megfelelő lépéseket. Couderc úr nyilatkozata nem tükrözi az Hervé Léger by Max Azria vagy az MJH Fashion véleményét és világnézetét. Az Hervé Léger by Max Azria márka megkülönböztetés nélkül dicsőíti az érzékiséget, a csillogást és a nőiességet” – olvasható a Couderc nyilatkozatától elhatárolódó luxusmárka sajtóközleményében.

Ezek szerint Nicki Minajnak sem lett volna szabad ebben az Hervé Léger miniben elmenni az American Idolra, bár neki legalább van melle.
Ezek szerint Nicki Minajnak sem lett volna szabad ebben az Hervé Léger miniben elmenni az American Idolra, bár neki legalább van melle.Barry King / Europress / Getty

Mindenesetre a leszbikusokat és a teltkarcsú nőket sértegető vezető szavait nem nézte sokáig jó szemmel az MJH Fashion, mivel kedden már meg is vált tőle a vállalat. Couderc valóban rossz időben tett sértő megjegyzéseket, nem is értjük, hogy ilyen felfogással mi keresnivalója volt a divatiparban. Ugyanis nem kell napi szinten belefolyni a divatvilág életébe ahhoz, hogy világos legyen, hogy manapság mennyire igyekeznek szem előtt tartani az egészséges testkép fontosságát a divatházak.

A Max Azria a vezető beosztásban lévő Couderc elbocsátásával megmutatta, hogy milyen súlyos következményekkel járhat az, ha valaki ilyen aljas és negatív kijelentéseket tesz a nevében – írja a Daily Mail, mely arra is felhívja a figyelmet, hogy a márka legendás szabású ruháját olyan telt idomokkal rendelkező celebnők is előszeretettel viselik, mint például Kim Kardashian vagy Nicki Minaj, illetve nemrég az átalakító műtéten átesett Caitlyn Jennert is lencsevégre kapták a divatház egyik elegáns fekete kreációjában. Mi meg arra hívnánk fel a figyelmet, hogy ettől még a márka Facebook cover-képén igazán vékony modellek álldigálnak a ruhában és a kifutóikra sem jellemző a sokszínűség.

Kim Kardashian is előszeretettel viseli a francia divatház ruháit.
Kim Kardashian is előszeretettel viseli a francia divatház ruháit.Alexander Tamargo / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra