Pénteki süti: mojito kocka, kánikulához

Zanza!

Jöhet egy jó hűsítő koktél a süti mellé? Nem, legyen a süti a koktél maga! A rumot, ha gyerekek is kapnak belőle, hagyjuk ki, a görög joghurttól így is finom szaftos lesz a süti. Másnapig eláll hűtőben is, ekkor a joghurt meg is szilárdul kissé a tetején, mert a nedvesség egy részét szépen beissza a részeges piskóta.

Fotó: Piszke

Hozzávalók:

17 dkg liszt
12 gr sütőpor  
12 dkg vaj  
10 dkg cukor  
2 tojás  
25 ml citromlé  
25 ml lime-lé  
1 citrom lereszelt héja
1 lime lereszelt héja  

a tetejére:

35-40 dkg sűrű natúr görög joghurt  
3-5 dkg porcukor ízlés szerint
0,3 dl lime-lé és egy lime reszelt héja  
3 ek kristálycukor  
8-10 darab mentalevél  
egy dl fehér rum

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a lisztet és a sütőport átszitáljuk.
  2. A vajat kézi mixerrel pár perc alatt habosra keverjük, egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt – vagy vajazott és kilisztezett – tepsiben elegyengetjük a sűrű tésztát, és a középső rácson 15-18 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna színű lesz.
  4. Meglocsoljuk a fehér rummal.
  5. A tálalás előtt a görög joghurtot és a porcukrot simára keverjük a lime levével, és lereszelt héjával, a sütire kenjük. A kristálycukrot a mentalevelekkel egy mozsárban megtörjük, megszórjuk vele a süti tetejét, menta levelekkel is díszítjük.
Fotó: Piszke
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra