Menő vagy ciki a riói tréning?

Bemutatták a Magyar Olimpiai Csapat 2016-os riói olimpiára készülő hivatalos sportruházatát, melyet az Adidas fejlesztett és tervezett. A kollekciót a Várkert Bazárban – hol máshol? – prezentálták augusztus 6-án, olimpikonok részvételével. A sajtóközleményből az is kiderült, hogy "a tervezőcsapat számára a design szempontjából nagyon fontos volt, hogy egyszerű, de ikonikus darabokat tervezzenek a magyar olimpiai versenyzők számára" – és ebben a MOB is aktívan részt vett.

"A ruha színvilágában az évtizedek óta megszokott bordó helyett a piros, fehér és a zöld színek köszönnek vissza, de azt egy merész váltással halványították, és így egészen új, modern érzést tükröznek, amely egyben a riói trópusi világgal is harmonizál" – hogy mennyire merész a halványítás, azt a galériában megnézheti! Ha ez nem lenne elég, arról is elgondolkozhat a képek nézegetésekor, hogy sikerült-e a tervezőknek (akik több mint 2 éve dolgoznak a hazai szereléseket) célt érniük, ugyanis azt remélik, hogy "a szurkolók is érzik majd a magyar sportolók ruháján a múltat, a jelent és jövőt összekötő elemeket, amelyek mind egy célt szolgálnak, hogy sikerre vigyék a hazai sportolókat" – áll a közleményben.

A bemutatón a közlemény szerint az is elmondták, hogy az Adidas több szettet tervezett a versenyzőknek, melyek különböző funkciókkal bírnak. A galériában láthatók a pódium szettek, melyben remélhetőleg számos érmet vesznek majd át a magyarok; a presentation modellek, melyekben az olimpikonok bevonulnak majd; az ún. „village wear”, amelyet a versenyek között és az olimpiai faluban hordanak majd a csapattagok; valamint egyéb kiegészítők.

Az olimpiai ruházkodás egyébként mindig fontos téma, főleg, ami a felvonuló- és formaruhákat illeti: 2012-ben elég megosztóra sikeredett a kalocsais kollekció, akkor csak irigykedhettünk az olaszokra, akiknek Armani tervezett tréningruhát. A 2016-os riói olimpiai formaruháira – ha nem változott a rendszer négy éve – ősszel írják ki a közbeszerzési pályázatot, és legkésőbb 2016 nyarán nézhetjük meg, mit alkotnak a magyar tervezők. Addig nézze meg az Adidas szetteket és szavazzon: ön szerint menőre sikeredtek a tréningek, vagy nem tetszik önnek az új színvilág és inkább a cikire nyom?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1580) (1832) Ciki!
Mustra