Szezonja van: cukkinikrémleves

Az egyszerű krémleveseket nyáron is szeretjük. Főleg akkor, ha filléres, szezonális alapanyagból készül, mint a cukkini.

Katuci

Még nagy nyári melegben sem vészes megfőzni, és tálalhatjuk melegen, de nagyon hidegen is. Ha sűrűbbre hagyjuk, főzelék helyett is tökéletes. Sőt, a „levesgyöngy trükköt” bevetve még a finnyás gyerekeknek sem lehet ellene kifogása. 

Hozzávalók:

3-4 közepes méretű cukkini
1 fej hagyma (ilyenkor érdemes új, fehér hagymát használni)
2 gerezd fokhagyma (ebből is az új a legfinomabb)
só, bors
1-2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
1 dl zsíros tejszín
ízlés szerinti zöldfűszerek (pl. petrezselyem, kapor…)

Katuci
  1. A zöldségeket feldaraboljuk. Egy közepes méretű fazékban felhevítjük a zsiradékot, hozzáadjuk a hagymát, kicsit később jöhet rá a cukkini és a zúzott fokhagyma is. 2-3 percig sütögetjük, sózzuk-borsozzuk.
  2. A lángot alacsonyabbra véve pároljuk 5 percig, (mehetnek rá a zöldfűszerek is) majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha hígabbra szeretnénk, mehet rá több is. Pár perc főzés után hozzákeverjük a tejszínt is. Felforraljuk, levesszük a lángról, és simára turmixoljuk. 
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek