OFFLINE

Akkor és most: Pierre Cardin klasszikusa Tom Fordnál

2015. augusztus 1., szombat 12:58

Pierre Cardin 1971-es modellje.
Pierre Cardin 1971-es modellje.
Fotó: Pinterest

A divatvilágban is forradalmi időszaknak számított a lázadó hatvanas-hetvenes évek, így semmi meglepő nincsen abban, hogy korunk ismert vagy kevésbé neves divattervezői is előszeretettel nyúlnak vissza ehhez a mindenféle szempontból termékenynek mondható időszakhoz.

Az idén 93 éves francia dizájner, Pierre Cardin az 1971-1972-es (akkor még nem volt évi négy-hat bemutató) szezonra tervezte azt a klasszikussá vált, két oldalt lyukasan hagyott, geometrikus formájú pelerin kabátot, aminek újragondolt mását a texasi származású Tom Ford is felvonultatta a 2013-as tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján. Bár mindkét designer sötétkékben gondolkodott a tervezés során, Cardin garbóval, gombokkal és fekete övvel is ellátta kreálmányát, míg Ford eggyel letisztultabb formában mutatta be az ikonikus forma ihlette luxusruháját Londonban.

Ford kollekcióját abban az idényben az olyan ellentétes párok jellemezték, mint például a tisztaság és a perverzió kettőse – írta a Style.com munkatársa, aki akkor a legtöbb szakemberhez hasonlóan üdvözölte a Cardin ihlette, kivágott, minimalista darabot. Pierre Cardin futurisztikus pelerin kabátját sajnos nem árulják az ilyen termékekre specializálódott oldalakon, de a Vogue-nak köszönhetően – mely akkoriban előszeretettel hozta le a Cardin féle kabátok szabásmintáit – az etsy.com oldalán átlagosan 45 dollárért (kb.12.540 forint) lehet lecsapni a tervekre a vintage és a párizsi sikk rajongóinak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta