Puncitáska: menő vagy ciki?

Sosem gondoltuk volna, hogy valaha bárkit is megihlethet a feminista filozófus és írónő The Politics of Reality: essays in feminist theory című regénye, de tévedtünk, mivel a Los Angeles-i származású tervező, Rachel Feinberg jól láthatóan igencsak a hatása alá került az írónő mondandójának. A dizájnerek „Harvardjának” tartott New York-i Parsont majd a londoni Central Saint Martinst is elvégző Feinberget a New York-i metró F vonalán egy szürke hétfő reggel szállta meg az ihlet, mikor könyvéből felnézve azt vette észre, hogy míg a férfiak széttárt lábakkal terpeszkednek az üléseken, addig a nők igencsak feszengve, összeszorított lábbakkal húzzák meg magukat az utazás alatt.

Az androgün stílust és a fenntarthatóságot a kezdetektől fogva szem előtt tartó tervező az inspiratív utazás után megtervezte „Pussy Pouch” névre keresztelt táskakollekcióját, mely a fantázianévhez hűen értelemszerűen a női nemi szervet kívánja előtérbe helyezni.

„Míg a szüleim igencsak liberális beállítottságúak és mindig is arra biztattak, hogy saját magamra koncentráljak, azért én valahol a szokásos amerikai erkölcsöket és konzervatív értékéket is szem előtt tartottam. Azt hiszem, hogy ez sok nőről elmondható. Rendre lettünk utasítva, hogy a mi életünk nem lesz olyan gondtalan, mint a férfiaké. Nincs is szükségünk erre a luxusra, nem értem miért. A női testrészek visszataszítóbbak lennének? Sokkal jobban, mint egy pénisz? Ennek tényleg nem sok értelme van."

"A DAMNsel márkanév a „bajba jutott" kifejezésből származik. A bajba jutott vagy üldözött nő klasszikus, gyakori témája a világirodalomnak, művészeteknek, filmeknek és videojátékoknak. Ez a karakter általában olyan gyönyörű nő, akinek szüksége van rá, hogy egy hős megmentse valamilyen szörnyű helyzetből vagy kiszabadítsa a gazember vagy szörnyeteg fogságából” – mondta a refinery29.com riporterének a nemi egyenlőségre buzdító tervező, aki 3D-s, helyenként strasszokkal kirakott vaginákat applikált minőségi bőrtáskáira. A meglepő látványt nyújtó kiegészítőknek megkérik az árát, egy arany pénztárcáért 160 dollárt (kb.45.669 forint), egy nagyobb méretű rózsaszín, valamint fekete színben készült puncis táskáért 895 dollárt (kb.255.479 forint), míg egy átlagos méretű darabért 345 dollárt (kb.98.465 forint) kérnek a márka webáruházában. Ön mit gondol az efféle provokatív üzenetet közvetítő cuccokról? Menőnek vagy inkább cikinek találja a feminista hangvételű luxustáskákat? Nézze meg a kollekcióról készült bemutatkozó videót és szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (2741) (2058) Ciki!
Mustra