Íme az haute couture hét legszebb menyasszonyi ruhái

Fellélegezhetnek azok, akik velünk együtt kissé beijedtek a Karl Lagerfeld által beharangozott nadrágkosztümös menyasszonyi trend divatba jövetelétől, ugyanis a 2015-2016-os haute couture bemutatókat elnézve a következő szezonban sem maradunk elegáns, klasszikus és formabontó kreációk nélkül. Nézze meg a hajtás után, hogy miben állunk majd az oltár elé a meghatározó párizsi és olasz divatházak szerint!

Az idei haute couture divathéten is bebizonyosodott, hogy az esküvői, báli és vörösszőnyeges eseményekre szánt darabok kevésbé variálhatóak, mint például a luxusmárkák ready-to-wear kollekciói, amivel nincs is semmi baj, hiszen ezeket a gyűjteményeket leginkább a részletgazdagságuk és a minőségi kézműves technikák miatt szeretjük annyira. A leglátványosabb változtatást talán a fátylaknál eszközölték a tervezők, ugyanis a sejtelmes kiegészítő a fejtetőről a ruhák vállrészére csúszott le, vagy sok esetben inkább a pelerin-szerű megoldások váltották fel azt. Ilyen menyasszonyi ruhát küldött kifutóra többek között a Chanel, az egyre népszerűbb Eva Minge és Tony Ward is.

A következő időszakban is menőnek számítanak majd a díszes virágminták, az igényes hímzések, gyöngyrátétek, a fodrok és a strasszokkal kirakott áttetsző anyagok, ahogy nem koptak ki a lázadóbb menyasszonyoknak szánt pasztell árnyalatú, illetve sötétebb, fekete, bordó és királykék ruhaköltemények sem. Nagy kedvencünk volt a celebnők első számú estélyiruha tervezőjének számító Zuhair Murad gyűjteménye, aki a tradicionális formákat gondolta újra egy-két innovatív elemmel, például vékony ezüst övvel, meg felsliccelt egyrészesekkel. Nézze meg a galériában, hogy miben gondolkodtak az haute couture olyan nagyágyúi, mint Giambattista Valli, a Valentino, a Schiaparelli vagy a legújabb favoritunk, Georges Hobeika, akit egyébként nagy érdeklődéssel követünk az Instagramon is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra