Nézze meg a férfi divathét legelborultabb ruháit!

A nyári szezonban is egymást érik a divatesemények az olyan nagyvárosokban, mint London, Milánó és Párizs. Legutóbb például a 2016-os tavaszi-nyári férfitrendeket mutatták be, aminek egyik legemlékezetesebb pillanata kétségkívül a nagy port kavaró Gucci show volt. Persze nem csak a kreatívigazgató váltáson átesett olasz divatház hökkentette meg a közönséget az elmúlt napokban, összeállításunkban megnézheti, hogy milyen elborult ötlettel rukkolt elő a többi tervező a pasiszerelések esetében.

Extravagáns pasik lepik el Londont

A brit főváros sosem okoz csalódást, ha bevállalós és lázadó öltözködésről van szó. A többi divatfővárossal ellentétben itt mindig találunk valami olyat, ami hordható és hordhatatlan egyszerre. A következő szezonban jól láthatóan a férfiak sem ússzák meg a futurisztikus vonalat, a Belstaffot a sivatagi hadviselés, Nasir Mazhart a Mad Max, míg a Cottweilert a futurisztikus fehér ruházat ihlette meg a tervezés során. Meglepődtünk viszont azon, hogy a hatvanas-hetvenes évek stílusát is beilllesztenék a férfiak ruhatárába a designerek, aminek köszönhetően több divatház is kifutóra küldött lila nadrágkosztümöket, mintás blúz-szerű ingeket és pizsama hatást keltő együtteseket. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy divatba jönnének a pasiknak tervezett falatnyi bikinifelsők, pónis pamutpólók, vagy a piros illetve ezüst lakkcipők, de Londonban akár még ez is megtörténhet 2016 első felében!

Még mindig a minőségi szabáson van a hangsúly Milánóban és Firenzében

A kiváló szabású zakókon és pantallókon kívül természetesen itt is megjelentek a pszichedelikus nyomatok, a különféle kontrasztok, a retro stílusú napszemüvegek, ahogy az olaszok sem mentek el szó nélkül a hatvanas-hetvenes évek lazább hangulatú ruhái mellett. Rossz hír, hogy a milánói kifutók zömén felbukkant a szandál zoknival kombinálva, de a Gucci, a Moschino, a Dolce & Gabbana, Vivienne Westwood, valamint Jil Sander hatásvadász kollekciója még erről a divatkatasztrófáról is sikeren elvonta a figyelmet.

A Moschino szerint koronával a fejükön járnak majd a férfiak, de nem lesz ciki arany fecskét húzni sem. A szicíliai tervezőpáros madarakat és fákat nyomott együtteseire és piros strasszal díszítette háncstalpú cipőit, Westwood pedig képregénymintás cicanadrágba bújtatná férfi vásárlóit. Jil Sander pasztellszürke lakk együttesét egyébként akár mi is felvennénk a következő szezonban.

Eladható és teátrális kollekciók Párizsban

Az európai divatfővárosban is voltak, akik kilógtak a sorból a kollekcióikkal. Ilyen volt például Hedi Slimane legújabb Saint Laurent kollekciója, amiről első ránézésre Johnny Depp és Kurt Cobain húsz évvel ezelőtti ruhái jutottak az eszünkbe. A Saint Laurent rajongóknak viszont jó hír, hogy ezeket a kalifornai szörfös kultúra ihlette darabokat (dinós pulóverek, virág- és állatmintás bomberdzseki, kötött kardigánok és kockás ingek) akár a helyi turkálóban vagy a nagyi szekrényében is megtalálják. A Balmain kreatívigazgatója fűzős szandálokkal párosította szafarira illő együtteseit, tigriscsíkos, zsebes darabjait, amikben biztos felbukkan majd a divatház egyik legnagyobb rajongójaként számon tartott Kanye West is a közeljövőben.

Nemcsak a Balmain, hanem Junya Watanabe szerint is szafari-szettekben és afrikai hatású ruhákban járunk majd, amit maszáj-stílusú nyakláncokkal teszünk még feltűnőbbé. Látványos, de kevésbé hordható kollekcióval rukkolt elő a Comme des Garcons, akik szerint pöttyös cipővel hordjuk majd a különféle mintás együtteseket, de a showt kétségkívül az amerikai Hood by Air lopta el párizsi kollegái elől azzal, hogy kellőképpen hatásvadász, szájpecek kiegészítőkkel küldte kifutóra az egyébként sem hétköznapi modelljeit. Nézze meg az óriásgalériában, hogy milyen szettekbe öltöznek majd a férfiak, ha nem vigyáznak!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek