Koppintás miatt perlik Steve Maddent

Szinte napra pontosan egy éve írtuk meg, hogy Steve Madden előszeretettel koppintja mások ötleteit, most pedig újabb ügybe futottunk. A Fashionista írta meg, hogy a Skechers beperelte a márkát, ugyanis szerintük a Setta névre hallgató modell több szabadalmukat is tartalmazza.

Számunkra a legnagyobb rejtély az, hogy ha valaki másolni szeretne, az miért pont a Skechers-zel teszi: ha ön szerencsés, akkor már nem emlékszik rá, de egyébként ez az a márka, ami ránk szabadította a Shape Up néven futó gördülő talpú cipőket. (Ide kattintva feltépheti a sebeket és megnézheti, hogyan is néz ki ez a lábbeli.)

steve madden
Steve Madden / Skechers

A kedden beadott vádirat szerint Steve Madden a Setta nevű modelljével számos olyan szabadalmat (felsőrész-dizájn, jellegzetes talp, stb.) nyúlt le, amit egyébként a Skechers talált ki – és aki azt állítja, Madden besöpri előle a profitot. Képünkön bal oldalon láthatja a Settát, jobb oldalon pedig a Skechers egyik Go Walk lábbelijének tervét. Kíváncsiak vagyunk, mi lesz az ügy vége, de mindenképpen beszámolunk majd a fejleményekről.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek