Mákos-riblizlis tortácskák ribizlihabbal

Zanza!

Ribizlis cupcake2
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

A pink habrózsákkal díszített tortácskák bármilyen nyári szülinapi bulin, kerti partin vagy gyerekzsúron garantáltan sikert fognak aratni! Bónusz, hogy ez a villantós desszert nagyon egyszerűen elkészíthető: egy sima muffint kell csak sütnünk, a hab pedig pár perc alatt megvan.

Hozzávalók kb. 12 darabhoz

Muffin:

- 120 g liszt

- 20 g darált mák

- 1 tk. sütőpor

- fél kk. fahéj

- 70 g nádcukor

- 50 g étolaj

- 1 tojás

- 170 g tejföl

- 70 g piros ribizli (megtisztítva mérve)

Ribizlihab:

- kb. 200 g piros ribizli (megtisztítva mérve)

- 200 g mascarpone

- 50 g porcukor (ízlés szerint több is mehet)

- 120 g habtejszín

- 1 cs. habfixáló

1. A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a mákot, a sütőport és a fahéjat egy nagyobb tálban összekeverjük.

2. A nedves hozzávalókat, tehát a cukrot, az olajat, a tojást és a tejfölt kézi habverővel összekeverjük. Ezután összeforgatjuk száraz hozzávalókkal, majd belekeverjük a ribizlit is.

3. A tésztát muffinkapszlival bélelt tepsiben elosztjuk, majd 180°C-on kb. 15-18 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni a kész süteményeket.

4. A ribizlihabhoz a ribizlit leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk. Az így kapott püréből összesen 100 grammra lesz szükség.

5. A mascarponét, a habtejszínt, a porcukrot és a habfixálót elektromos habverő segítségével kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a ribizlipürét, és beledolgozzuk a habverővel.

6. A ribizlihabból habzsák segítségével habrózsákat nyomunk a muffinok tetejére.

Ribizlis cupcake1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna
Blogmustra