6 elképesztő rekord a divatban

Július első hétvégéje nem csak negyedike miatt volt jelentős: Liverpoolban Guinness rekordot döntöttek egy 3651 modell részvételével megrendezett bemutatón, ami a korábbi 3500 fős csúcsot überelte. Egyelőre elképzelni is nehéz azt a ruhamennyiséget, amit egy ilyen gigantikus bemutatóhoz szükséges, mindenesetre nem ez az egyetlen olyan show, ami világrekordot döntött. A The Gloss írása alapján összeszedtünk még hat, divattal kapcsolatos világcsúcsot, ami hiába tűnik orbitális hazugságnak, tényleg igaz.

1. A leghosszabb divatbemutató

Egy tipikus show körülbelül addig tart, amíg otthonról, online átböngészi a szetteket – viszonyításképpen: az itthon évente kétszer megrendezésre kerülő Tony Guy Fashion Week Budapest bemutatói általában 7-8-9 percig tartanak, nem kérdés, hogy ehhez képest az egy órás showk már kifejezetten hosszúnak számítanak. A Cotton nevű márka viszont még ezt is simán überelte: 2014 novemberében ugyanis 24 óra 28 másodperces bemutatót tartottak.

2. A legnagyobb közönség

Valószínűleg nem fog meglepetést okozni, hogy a tévében is rendszeresen közvetített Victoria's Secret bemutatóknak van a legnagyobb közönsége: a rekordot azonban a 2000-es Cannes-i bemutató viszi, amit nem kevesebb mint kétmillió ember követett online. 

3. A leghosszabb kifutó

A dán és a hong kong-i divategyesület viszi a prímet a 3,2 kilométer (!) hosszú kifutóval, ahol már belegondolni is szörnyű, hogy a modelleknek oda vissza 6,4 kilométert kellett megtenniük tűsarkúban. Kínzás.

4. A legtöbb csokiruha

Nem klasszikus értelemben vett divatbemutató, így már csak ezért felkerülhetett a listára, plusz ki az, aki nem akar csokiból készült ruhákat nézegetni?! A Párizsban található Le Salon du Chocolat 2008-ban 23, elképesztően finom kreációt küldött kifutóra, kérdés, mi történt velük a bemutató után.

A Le Salon du Chocolat nem mindennapi módon reklámozza édességeit.
A Le Salon du Chocolat nem mindennapi módon reklámozza édességeit.Getty Images /www.gettyimages.com

5. A legtöbb résztvevő

A Duct Tape Fashion Show-k mindig is nagyon népszerűek voltak, a 2014 júniusában rendezett 11. éves Duck Tape Fesztiválon pedig 340-en öltöztek szigszalagból készült maskarákba, így ez szintén leg-legnek számít. A kérdés már csak az, vajon mennyi ragasztót pazarolhattak el összesen, és mennyire lehetett fájdalmas levenni.

6. A leghosszabb modellkarrier

A kifutós modellek szavatossága igencsak rövid, Gisele Bünchden tízéves pályája egészen kiemelkedő. Akad viszont, aki még őt is simán kenterbe veri: Carmen Dell’Orefice karrierje a negyvenes években kezdődött, és még most, 83 éves korában is modellkedik, ami azt jelenti, hogy már  75 (!!) éve van a pályán, az alábbi kép szerint pedig még mindig nagyon csinos.

Carmen Dell’Orefice 75 éves pályája abszolút rekord.
Carmen Dell’Orefice 75 éves pályája abszolút rekord.Getty Images /www.gettyimages.com
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek