Az Adidas igazi menőséget készített

388767-1940x1293

Az Adidas bemutatta a prototipusát annak az új cipőnek, melyet óceánból származó szemétből készítenek – jelentette be a cég hétfőn. A felsőrész illegálisan kihelyezett mélytengeri halászhálókból és egyéb hulladékból készült a Parley for the Oceans nevű szervezettel kooperációban – az akcióval a márka az óceánok szennyezettségére igyekszik felhívni a figyelmet.

"Eszméletlenül büszkék vagyunk arra, hogy az Adidas kiáll a hitvallásunk mellett, és a kreativ erő az együttműködésünk mögött megmutatja, hogy az óceáni szemét hogyan alakul át valami egészen cool dologgá" – fejtette ki a  Parley for the Oceans alapítója, Cyrill Gutsch. A szemét begyűjtése nem volt egyszerű mutatvány, a Sea Shepherd Conservation Society, mely szintén rész vett a projektben, egy 110 napos expedició keretében szedte össze a hálókat Nyugat-Afrika partjai mentén. A zöld hálók láthatóak a felsőrész mintájában is.

Az Adidas szóvivője a Huffington Postnak azt mondta, a cipők nem eladásra készülnek, és nem is biztos, hogy a közeljövőben ilyen cipőben founk járni. "Ez nem egy terv, hanem egy akció, azért csináltuk, hogy megmutassuk, mit vagyunk képessek megtenni, ha összedugjuk a fejünket." Azt azonban megerősítette, hogy jövő év első felétől újrahasznosított műanyagokat fognak használni egyes cipőik gyártása során.

Kéne ez a cipő?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek