Kell egy dzseki a fesztiválokra!

Itt a fesztiválszezon és itt a kánikula is, de sose lehet tudni, mikor fordul rosszra az idő. Adja magát, hogy a fesztiválos pakkba kell egy vízálló kabát vagy legalább egy széldzseki, így aztán körülnéztünk az üzletekben, hogy vajon mekkora kínálatot találnak azok, akiknek most jut eszükbe valami praktikus, de nem ocsmány kabátkát vadászniuk. Rossz hírünk van, nem valami széles a választék, így aztán körbejártunk hét boltot is, hogy találjunk pár hordható darabot. Aztán hogy melyik nem ázik át egy nyári esőben, az már csak élesben derül ki.

Asia Center

A körképen meglátogatott legtöbb üzletben közös, hogy esőálló, jól kinéző dzsekik nem léteznek, az Asiában viszont találtunk 700 forintért vastag anyagú piros és kék esőkabátokat, 1500 forintért pedig cukorkaszínű, jól kinéző széldzsekiket próbáltunk. A kettő összekombinálása még mindig csak 2200 forint, szóval ha itt vásárol, nem fog elázni a Balaton Soundon. Ezek mellett még műbőr dzsekiket láttunk, melyek egyébként általában állják a vizet és sarat, és ha koszosak lesznek, nem sajnálja őket annyira az ember, mint egy valódi bőrdzsekit, és felpróbáltunk egy strandra való, ananászos kimonószerűséget is, ami maximum a tűző naptól véd, de néha erre is szükség van.

H&M

A svéd fast fashion márka sportrészlegén találtunk egy jó széldzsekit 8990 forintért, egyébként főleg csak divatos bomberdzsekik és farmerkabátok váltogatják egymást. A farmer örök, a sassal hímzett bomberdzseki pedig idén biztos divatos, úgyhogy ha csak az esti hűvöstől tart, az esőtől nem, ezek is megteszik.

Zara

A Zaránál combközépig érő, melegebb kabátok is kaphatók, biztos még a tavaszi kollekcióból maradtak meg: azért néha hajnalban egy ilyen is jól tud jönni. Itt is találtunk kimonót, hangsúlyos rojtozással – ez a Balaton Soundon napközben biztos szembe fog velünk jönni – és a szokásos farmerdzsekin kívül egy kellemes anyagú, de kicsit snassz fekete bomberdzsekit próbáltunk még fel, ezt is megnézheti a galériában!

Pull & Bear

Évek óta ez a márka szállítja a legtrendibb széldzsekiket, a leárazáson kifejezetten olcsón. Míg tavalyelőtt még galaxisos és mindenféle mintás dzsekiket kínáltak, idén már csak a színes retróval próbálkoznak sajnos, de még így is verik a legtöbb plázás bolt széldzseki-felhozatalát. Esőkabátjuk nincs, van viszont szőrös kapucnis tollkabátjuk, ami azért már túlzás.

C&A

Ide akkor nézzen be, ha olcsón szeretne hasítottbőr dzsekit, vagy épp egy élénk színű műbőr kabátra vágyik, egyébként nem túl nagy a kabátkínálat.

Bershka

A Bershka férfiosztályán találtunk egyedül használható széldzsekit, a női osztályon vagy neonszínű, sportoláshoz ajánlott poncsó, vagy mindenféle műbőrdzseki kapható.

New Yorker

A New Yorkernél az Asia Centerben 1495 forintért látott dzsekikhez nagyon hasonlók kaphatók 5990 forintért, illetve itt is vannak műbőr dzsekik, de még egy katonazöld parkát is találtunk.

Összességében mindenhol ugyanaz kapható: középkék farmerdzseki, vékony zöldes színű parka, színes nejlondzseki, motorosfazonú műbőr dzseki, mintás kimonóutánzat, és színes vagy fekete bomberdzseki. Ha valami mást szeretne, esetleg jópofa esőkabátra vadászik, megszívta. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek