OFFLINE

50 éve nem kopott ki a divatból a hajszálcsíkos kosztüm

2015. július 5., vasárnap 15:14 |

Nemrég zajlott le a férfi kollekciókat felvonultató divathét, amin felbuzdulva a style.com munkatársai összeállítottak egy listát arról, hogy hogyan viselték a nők az uniszex hajszálcsíkos kosztümöt az elmúlt évtizedekben. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen változásokon ment át a Twiggyn, Madonnán és Gisele Büdchenen is jól álló androgün viselet!

A háromrészes maszkulin vonal már 1967-ben is menő volt az Yves Saint Laurent házban, ahol később „Le Smoking” néven vált ismertté a kiváló szabást igénylő viselet. Ugyanebben az évben Londonban is divatba jött a hajszálcsíkos kosztüm, ott a britek egyik legismertebb modellje, Twiggy indította el a nadrágkosztüm őrületet. Természetesen New Yorkot is elérte a divathullám, Diana Rosst például egy helyi konferencián kapták lencsevégre csíkos zakóban és szoknyában.

A kilencvenes években Julia Roberts sem hagyta, hogy kikopjon a divatból a klasszikus forma és egy sötétkék csíkos öltönyben indult el otthonról, hogy átvegye a Golden Globe-díjat 1991-ben, Madonna pedig az egyik legsikeresebb világkörüli turnéján, a Blond Ambition World Touron viselte a Jean Paul Gaultier által tervezett, élére vasalt pantallót, ropogós fehér inget és hegyes melltartót. A Guccinál 1996-ban tűnt fel a hajszálcsíkos minta, a Tom Ford által tervezett emlékezetes kollekciót akkor Mario Testino fotózta a divatháznak. Egy évvel később, 1997-ben Michael Kors kifutóján is megjelent az ikonikus minta, de ugyanebben az évben öltöztek a Spice Girls tagjai is üzletasszonynak.

A rejtélyes belgaként ismertté vált Martin Margiela 2000-es őszi-téli kollekciójába tervezett hajszálcsíkos szoknyát, amit akkor túlméretezett garbóval mutatott be. Jean Paul Gaultier 2010-es haute couture bemutatóján puccos szőrmével kombinálta, míg ugyanebben az évben Ralph Lauren a ready-to-wear kollekciójába építette be a nadrágkosztümöt, amit elmondása szerint a recesszió ihletett. 2013-ban Stella McCartney az őszi-téli kollekciójában, a Saint Laurent vezetőtervezője, Hedi Slimane pedig a tavaszi-nyári kollekcióban mutatott be hasonló csíkos darabokat. Legutóbb pedig a Chanel 2015-ös tavaszi-nyári kampányában bukkant fel a legendás minta Gisele Bündchenen. Nézze meg a galériában, hogy hogyan hordtuk a hajszálcsíkos kosztümöt az elmúlt évtizedekben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta