OFFLINE

Mire gondolt a Pull and Bear ennél a pulóvernél?

2015. június 30., kedd 14:26

Boltkörképünk alatt futottunk bele a Pull and Bearben egy leárazott pulóverbe. Kolléganőm felvette, megmutatta és csak annyit kérdezett: neked is az jut eszedbe? Hát igen, az. Egész pontosan az auschwitzi halálgyár, ami elég rossz asszociáció egy pulóverhez, de azóta se tudunk szabadulni ettől a képtől, valahogy annyira a Holokauszthoz kapcsolódik a kéményen kiszálló lelkek, a barakkra hajazó gyárépületek rajza a leárazott férfipulcsin, a "ghost factory", azaz szellemgyár felirat pedig csak egy lépésre van a halálgyártól. 

Ha azonban szeretnénk elvetni a halálgyárak témáját, gondolhatunk a 70-es évek Amerikájára is, még akkor is, ha az Inditex csoportnak volt már korábban hasonló melléfogása, akkor a Zara árult sárga csillagos kisfiú pólót. Lehet, hogy hamarosan ez a pulóver is nemzetközi felháborodást vált ki és a márka dolgozóinak be kell szedniük minden boltból a félresikerült terméket – hogy tisztábban lássunk, írtunk az Inditex sajtóosztályának, válaszukat péntek estére vártuk, de nem érkezett meg hétfő estig sem.

A "ghost factory" egyébként nem egy filmcím – bár kapásból azt hihetnénk –, de például egy 1988-as Anthony Davis albumnak ez a címe. Ha többeket a Holokausztra is emlékeztet a felső nyomata, biztos, hogy nem direkt készítettek a spanyol márkánál auschwitzos pulcsit és azt a lehetőséget is fenntartom, hogy elszállt a képzeletünk, és másnak egyáltalán nem jut eszébe a sárga gyár láttán egy koncentrációs tábor, épp ezért kérjük, hogy szavazzon: ön szerint is messzire ment a márka ezzel a dizájnnal vagy mi gondoljuk túl?

Szerintem ez a pulóver...

  • 417
    Felháborító, egyértelműen a Holokauszttal szórakoznak.
  • 2445
    Semmi extra, tényleg lehet Auschwitzra is gondolni, de nem muszáj.
  • 1503
    Semmi köze Auschwitzhoz, tök jópofa!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta