Glastonbury: az elegáns az új fesztiváldivat

Alexa Chung, Kim Kardashian és Florence Welch is úgy döntött idén, hogy elegáns ruhában vesz részt a Glastonbury fesztiválon. A fesztiválra jellemző "boho chic"-et – gumicsizma, farmershort, kócos haj – még 2004-ben hozta divatba Sienna Miller, ideje volt a váltásnak – de egyelőre még csak a hírességek próbáltak meg magassarkúban vagy kisestélyiben bulizni. A Glastonbury zenei kínálata lassanként a mainstream pop és R&B irányába mozdult el, ideje volt, hogy a fesztiváldivat is haladjon a korral – írja a Daily Mail.

Hogy az elegáns fesztiválozás tényleg divatba fog-e jönni szélesebb körben, kétséges, mert míg Kim Kardashian megteheti, hogy ki se megy a színpad mögül, és Alexa Chungnak sem kell sátorban éjszakáznia, az egyszeri fesztiválozónak fontos, hogy ruhái kényelmesek és strapabíróak legyenek. Egy bézs hasítottbőr miniruha elég hamar menne tönkre, ha tényleg megpróbálná magát viselője elengedni: persze az MTV műsorvezetője, Laura Whitmore gondosan odafigyel arra, hogy jól mutasson a képeken, de a nem híres fesztiválozót nem kell, hogy érdekelje, milyen fotók jelennek meg róla másnap a sajtóban, úgyhogy nem is kell magát kényelmetlen flitteres vagy kényes bőrcuccokba préselnie.

Kardashianen kívül egyébként más nem próbálkozott a magassarkúval, Alexa Chung a szokásos Hunter csizmával, Laura Whitmore pedig szegecses bakanccsal taposta a sarat, mert Kanye West koncert ide mainstream pop oda, Glastonburyben továbbra is nagy a sár. Daisy Lowe például szőrmével és csinos ruhákkal egészítette ki gumicsizmáját, de még így is sikerült úgy kinéznie, mintha egy londoni partiba igyekezne és nem fesztiválon lenne.

Cressida Bonas is átgondolta, mit vegyen fel, világos póló-sort kombinációja irigylésre méltó. De nem csak a hírességek közt voltak jólöltözött nők: a legtöbb fesztiválvendég nem csak magára szórta ruháit, hanem a szettek mögött valódi koncepció húzódik meg. Ráadásul a "civileknek" úgy sikerült jól felöltözniük, hogy közben az időjáráshoz és az alkalomhoz is illett ruhájuk, nem úgy, mint Billie Piperé, aki fehér miniruhában indult neki a sártengernek. Nézze meg a galériában, hogy fesztiváloztak az esős Angliában a híres és kevésbé híres nők!

Oszd meg másokkal is!
Mustra