OFFLINE

Ennyit számít a smink

2015. június 27., szombat 13:40

Az egész egy Youtube-videóval kezdődött: a NikkieTutorials csatorna még május közepén töltött fel egy videót, amelyben a vloggerlány csak a fél arcát sminkelte ki, hogy megmutassa, mennyit számít a smink. Az alig hétperces kisfilmet azóta több mint 17 millióan látták, #ThePowerOfMakeUp hashtaggel pedig mozgalom is indult.

A projekthez azóta többen is csatlakoztak – nők és férfiak vegyesen. Jelenleg 15 ezer vonatkozó kép található az Instagramon (ide kattintva megnézheti őket), de ez a szám napról napra nő. Hogy mi a céljuk? Nemcsak az, hogy megmutassák, smink nélkül is szépek, de az is, hogy bebizonyítsák: a jó smink nem elfedi a tulajdonságokat, hanem kiemeli azokat, és sokkal inkább kreatív módon használják a dekorkozmetikai termékeket.

Az sem utolsó szempont, hogy az őket bántóknak is visszavághatnak. „Úgy vettem észre, hogy mostanában divat lett fikázni a sminkelést. Mármint azt, amikor valaki azért sminkel, mert jópofának találja" – írta Nikkie. A fodrászként is dolgozó vlogger szeretné elérni, hogy senki ne szóljon bele abba, hogy valaki a sminkelés mellett dönt-e vagy sem. „Ez ugyanolyan, mint a testsúly vagy az, ahogy öltözünk. Kár emiatt bántani vagy megszólni valakit!" – tette hozzá.

Nem csak nők csatlakoztak a felhíváshoz:

A photo posted by @_stevenspaghetti on

Akadt olyan is, aki az extrém vonalat képviseli:

A photo posted by Paula Sheard (@vapidautomaton) on

Néhol alig észrevehető a különbség:

A photo posted by ebires (@ebires) on

De van olyan is, ahol azért látszik:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta