Zanza!

Nyáron gyakran nem szívesen melegítem fel 250 fokosra a sütőt egy pizza kedvéért, és őszintén szólva tésztát dagasztani sincs kedvem. Ezért ilyenkor nem a hagyományos pizzareceptemet vetem be, hanem bolti alapanyagokból sütök pillanatok alatt egy vékony, hamis pizzát.

villámpizza1
Fotó: Katuci

Ilyenkor akár a szósz is lehet bolti, hiszen ha tésztát dagasztani nincs kedvem, nyilván paradicsomszószt főzni sem. A nem kis mennyiségű tavalyi házi készítésűből pedig hónapokkal ezelőtt kifogytam. Szóval, ha bolti üveges szószt választok, mindig megnézem, mit tartalmaz. Adalékmentes, lehetőleg bio alapanyagokból készülőt keresek.

De az igazi csalás a tésztában van! Készen kapható tortilla lapokat vásárolok, ez vékony, jó ropogós, és ugyebár már készen van. 

Hozzávalók:

tortilla lapok (2-3 elég szokott lenni fejenként)
1 üveg paradicsomszósz (általában toszkán vagy valami egyszerű fűszerezésű)
reszelt parmezán, mozzarella
ízlés szerint paradicsomkarika,
vékony szelet sonka,
olajbogyó…

  1. A sütőt grill funkcióra kapcsoljuk. A tortilla lapok mindkét oldalát kicsit előpirítjuk.
  2. Minden lapot megkenünk vékonyan paradicsomszósszal, ráreszeljük a parmezánt, és rápakoljuk amit még szeretnénk. Fontos, hogy erre a pizzára végképp ne halmozzunk sok mindent, mert nem bírja el a tészta.
  3. Visszadugjuk a lapokat a sütőbe, addig pirítjuk, amíg rápirul a sajt. 
villámpizza2
Fotó: Katuci

További pizzareceptjeink: 

Hagyományos pizzareceptet talál itt, itt és itt is. 

Tésztamentes verzióban így készül a hamis pizza padlizsánból. 

A fugazzát, vagyis az argentín pizzát is kipróbáltuk tavaly. 

Természetesen a töki pompos sem maradhat ki a sorból, ha már majdnem pizzákról beszélünk. 

Paleo pizzareceptet pedig itt talál

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra