Öt divatbaki, amit nyáron elkövethet

Pár hónapja írtunk arról a 9 bakiról, amit pasiként ön is biztosan elkövet. Úgy gondoltuk, itt az ideje a "nyári" verziónak: a FashionBeans segítségével a felsőruházattól kezdve egészen a lábbeliig sorra vettük, hogy hol mivel hibázhat a melegebb hónapokban – ráadásul segítünk is abban, hogyan orvosolhatja vagy kerülheti el ezeket a helyzeteket.

Atlétát vesz fel

Aki az átlagosnál egy kicsivel is többet foglalkozik a testével, az hajlamos azt hinni, hogy annak eredményét kizárólag atlétában tudja megmutatni. Pedig ez a ruhadarab teljesen indokolatlan: senkin nem áll jól és sajnos az óriási kivágásoknak köszönhetően nagyon sokszor a viselő mellbimbója is kilátszik – nem vagyunk prűdek, de ettől a látványtól inkább megkímélnénk magunkat.

Megoldás: ha kényelmesen szeretné magát érezni, egy pamutpóló is megteszi, ha pedig villantana, akkor vegyen egy slim fit inget (idén a rövid ujjú is divatos, így a bicepszeket sem kell takarnia) – arra azonban ügyeljen, hogy egyikből se testre tapadó verziót válasszon! Ha pedig mindenképpen ragaszkodik az atlétához, vegye fel mondjuk farmeringgel.

Ugye mennyivel jobban néz ki egy szép ing az atléta helyett?
Ugye mennyivel jobban néz ki egy szép ing az atléta helyett?reklámfotó

Túlzottan fesztiválosra veszi a figurát

Bár a blogokat évről évre júniusban elárasztják az "Ebben vészeld át a fesztiválokat" bejegyzések, csak azért, mert ellátogat pár koncertre, nem kell olyan ruhadarabokkal felturbóznia a ruhatárát, amiket aztán a következő nyárig nem is visel. A Hunter gumicsizma, a szalmakalap és a fából készült ékszerek nemcsak teljesen feleslegesek, sokszor erőlködés szagúak is – márpedig aki önhöz hasonlóan ellátogat egy fesztiválra, nyilván tudni fogja, hogy ön miért is van ott.

Megoldás: menjen abban a ruhában, amit amúgy is visel hétvégente. Ennyi, nem kell túlbonyolítani.

Ez az, ami már túl sok.
Ez az, ami már túl sok.reklámfotó

Bohócnak öltözik

Nyáron sokan félre teszik a fekete színt, mondván téli árnyalatról van szó. Pedig sokszor megmenthet szetteket az, ha nem azon agyal, hogy vajon milyen neon színt vehetne fel még a piros és a barna mellé, hogy "nyárias" legyen az összhatás.

Megoldás: nyugodtan viseljen fekete ruhadarabokat, csupán arra figyeljen, hogy könnyű anyagból készüljenek. A 35 fokos napsütésben ugyanis teljesen mindegy, hogy sötét vagy világos ruha van rajtunk, úgyis piszkosul melegünk lesz.

Összetéveszti a várost a stranddal

Elképzelni nem tudjuk, miért dönt valaki a flip flop mellett, ha papucsot szeretne viselni. Ugyanis kényelmetlen, vigyázni kell, hogy mikor lépünk ki belőle és még béna hangokat is kiad.

Megoldás: tavaly újra előkerültek a sportpapucsok (például a Birkenstock darabjai), illetve szinte bárhol lehet már kapni szép férfiszandálokat is. Ha hasonló érzést szeretne, csak egy fokkal igényesebb változatban, akkor válasszon egy espadrilles cipőt: pár ezer forintból megúszhatja, így akár több színt is betárazhat.

A flip-flop helyett inkább válasszon egy szép bőrszandált, vagy - ha a kényelemre szavaz, akkor - egy espadrilles cipőt.
A flip-flop helyett inkább válasszon egy szép bőrszandált, vagy - ha a kényelemre szavaz, akkor - egy espadrilles cipőt.reklámfotó

Azt hiszi, majd a sör melegíti

A nappali 30 fokok elég csábítóak és az ember azt hiszi, az éjszakai 14-20 fok sem annyira vészes, de azért érhetik meglepetések. Az iszogatás után a hőérzete gyengül, így könnyen megfázhat úgy, hogy közben azt hiszi, tök jó idő van.

Megoldás: vigyen magával egy dzsekit akkor is, ha napközben még "sok" lenne. Nem egy őszi darabra kell gondolni - egy farmarkabát vagy valamilyen vékonyabb is megteszi. Tipp: bár a Hawaii-minta csábító, inkább válasszon egy semleges színűt (fekete, kék, szürke vagy föld színek), így mindenhez fel tudja majd venni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra