Zanza!

Ha a sütőt sincs kedvünk bekapcsolni a melegben, süti akkor is kell! Húsz perc alatt összedobhatjuk ezt a látványos túrótortát, és ha a hozzávalóink jó hűtőhidegek, akkor 2 óra múlva tálalhatjuk is. (Besegíthetünk egy félórácskával a mélyhűtőben is, ha nagyon sietünk.) Jól hangzana, ha azt mondhatnám, hogy csak egy botmixer kell hozzá – de sajnos muszáj elővenni a kézimixert is, mert a tejszínt fel kell verni.

DSC 0019(1)
Fotó: Piszke

Ehhez képest sem igényel semmilyen komolyabb konyhai tudást, aki pedig fél a zselatintól, használjon expressz zselatin fixet (2 csomag szükséges), de kinevezhetjük parfétortának is, akkor pedig irány a fagyasztó.

A szalag körben nyugodtan elhagyható, kivéve, ha le is kell fotóznunk, mielőtt felvágjuk...

Hozzávalók:

18-20 db babapiskóta
60 dkg eper
2 dl natúr joghurt
25 dkg túró
6-8 dkg porcukor, ízlés szerint
2 dl tejszín
1 habfix
1 ek vaníliás cukor
12 gr étkezési zselatin/8 lapzselatin (vagy 2 expressz zselatin)
0,6 dl víz

  1. A babapiskóták egyik gömbölyű végét levágjuk, és a piskótákat alul sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos vagy kivehető aljú tortaformában szorosan körbesorakoztatjuk.
  2. Az eperből 20 dkg-ot, a joghurtot, túrót és a cukrot botmixerrel pürésítjük.
  3. A zselatin egy kisebb edényben a víz felével meglocsoljuk.
  4. A tejszínt habbá verjük, utasítás szerint hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert habfixet.
  5. A tejszínhez adjuk az epres keveréket, lazán elkeverjük.
  6. A zselatinhoz hozzáadjuk a víz másik felét és 2-3 evőkanállal a tejszínes-epres krémből, és kis lángon vagy mikróban felmelegítjük – ne forrjon, de olvadjon fel teljesen a zselatin.
  7. A kézi mixert járatva a zselatin egyenletesen belemixeljük a krémbe – alulról felfele is keverjük át egy kanállal a biztonság kedvééért, hogy egyenletesen eloszoljon.
  8. A krémet a formába öntjük, az eperből újabb 20 dkg-ot felkockázunk, a krémbe dobáljuk.
  9. 2-3 óra hűtés után jól vágható, ekkor díszítjük a maradék eperrel.
DSC 0025
Fotó: Piszke
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra