OFFLINE

CFDA: Tom Ford és az Olsen-ikrek nyertek divatdíjat

2015. június 3., szerda 18:07

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezték a CFDA (Council of Fashion Designers of America – Amerikai Divattervezők Tanácsa) díjátadóját, ahonnan boldogan távozhattak az Olsen-ikrek, Tom Ford és Betsey Johnson, sőt: az Instagramot alapítói is – tudtuk meg a Fashionista.com-tól.

A díjazottak

Sokan úgy gondolták, hogy az év nőiruha-tervezőjének járó díj Michael Kors-nál landol majd. Bár valóban rengeteget lehetett hallani a tervezőről, valószínűleg a Tanács is érezte, hogy kezd cikivé válni és inkább a Mary-Kate és Ashley Olsen alkotta duónak, a The Row-nak adták az elismerést. Titkon reméljük, hogy többet hallhatunk majd a jövőben az ikrekről, mert a márkájuk 2006-os megalapítása óta igazából semmivel nem kápráztattak el minket annak ellenére, hogy már 2012-ben is az év tervezői lettek. A Fashionista cikkéből egyébként kiderül az is, hogy a The Row javarészt az elképesztő befolyása (és hatása) miatt érdemelte ki a címet. Bár nem így történt, de ha rajtunk múlt volna, biztosan a Proenza Schouleré a díj.

Kategóriák, jelöltek és nyertesek 2015-ben

Az év nőiruha-tervezője: Joseph Altuzarra, Marc Jacobs, Michael Kors, Proenza Schouler, The Row

Az év férfiruha-tervezője: Public School, Rag&Bone, Thom Browne, Tim Coppens, Tom Ford

Az év kiegészítő-tervezője: Alexander Wang, Irene Neuwirth, Proenza Schouler, Tabitha Simmons, The Row

Nőiruha-tervező (Swarovski-díj): Public School, Rosie Assoulin, Ryan Roche

Férfiruha-tervező (Swarovski-díj):Shayne Oliver (Hood by Air), Orley, Ovadia&Sons

Kiegészítő-tervező (Swarovski-díj): Eva Fehren, Rachel Mansur és Floriana Gavriel (Mansur Gavriel), Paul Andrew

Divatikon: Pharrell Williams

Geoffrey Benne Életműdíj: Betsey Johnson

Nemzetközi díj: Maria Grazia Chiuri és Pierpaolo Piccioli (Valentino)

Az Alapító Díja Eleanor Lambert Tiszteletére: Millard „Mickey” Drexler

Médiadíj Eugenia Sheppard Tiszteletére: Instagram

A díjátadó már csak azért is emlékezetes marad majd, ugyanis Betsey Johnson cigánykerekezett a színpadon, a bizarr kalapmániában szenvedő Pharrell Williams pedig 15 perces előadással készült a saját stílusának fejlődéséről (ő lett az év divatikonja, tavaly ezt a címet Rihanna kapta meg). Johnsonon kívül egyébként szinte mindenki biztosra ment: rendkívül bevállalós ruhák emiatt nem is nagyon voltak – nem úgy, mint tavaly, amikor Rihanna konkrétan meztelenül jelent meg a vörös szőnyegen. Díjazták még a péniszkereszttel sokkoló Tom Fordot és Tabitha Simmons-t is, illetve a főszponzor Swarovski is kiosztott még három elismerést.

Kim Kardashian valószínűleg a Proenza Schouler-párosnak szurkolt, ugyanis az ő egyik ruhájukban adta át a Médiadíjat az Instagram társalapítójának, Kevin Systromnak. Betsey Jonhson Kelly Osbourne-tól vehette át a címet, Pharrell Williams pedig Kanye Westtől – utóbbi szerencsére most senkibe nem fojtotta bele a szót. Nézze meg a díjazattokat a galériában, ha pedig a domborodó idomokra kíváncsi, irány a Velvet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta