OFFLINE

Sütögetés extra: pesztós grillezett garnélanyársak

2015. június 2., kedd 18:32

Egyszerű, percek alatt elkészülő nyári étel. Villámpácot készítünk egy kevés bazsalikompesztóból és olívaolajból, ebbe kerülnek a rákok egy időre, aztán már csak nyársra kell húzni őket, és mehet a grillre.

Nyugodtan sütheti grillserpenyőben is a nyársakat, amit aztán egy pillanat alatt el lehet mosni. 

Sőt, akár csirkemellcsíkokkal is kipróbálhatja. 

Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott vagy friss garnéla
2-3 evőkanál pesztó (bazsalikomos, de akár szárított paradicsomos is lehet) 
5-6 evőkanál olívaolaj

  1. A pesztót és az olívaolajat elkeverjük egy tálban.
  2. A (felengedett és) leöblített rákot beletesszük minimum egy órára.
  3. Bambusznyársakra húzzuk a garnélákat (azonos méretűek kerüljenek egy pálcára).
  4. A grillt vagy a serpenyőt felforrósítjuk, és szépen elhelyezzük benne a pálcikákat. Oldalanként 2-3 percig grillezzük, a rákok méretétől függően. Azonnal tálaljuk friss salátával és citrommal. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta