Zanza!

Egyszerű, percek alatt elkészülő nyári étel. Villámpácot készítünk egy kevés bazsalikompesztóból és olívaolajból, ebbe kerülnek a rákok egy időre, aztán már csak nyársra kell húzni őket, és mehet a grillre.

Nyugodtan sütheti grillserpenyőben is a nyársakat, amit aztán egy pillanat alatt el lehet mosni. 

pesztós garnéla1
Fotó: Katuci

Sőt, akár csirkemellcsíkokkal is kipróbálhatja. 

Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott vagy friss garnéla
2-3 evőkanál pesztó (bazsalikomos, de akár szárított paradicsomos is lehet) 
5-6 evőkanál olívaolaj

  1. A pesztót és az olívaolajat elkeverjük egy tálban.
  2. A (felengedett és) leöblített rákot beletesszük minimum egy órára.
  3. Bambusznyársakra húzzuk a garnélákat (azonos méretűek kerüljenek egy pálcára).
  4. A grillt vagy a serpenyőt felforrósítjuk, és szépen elhelyezzük benne a pálcikákat. Oldalanként 2-3 percig grillezzük, a rákok méretétől függően. Azonnal tálaljuk friss salátával és citrommal. 
pesztós garnéla2
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra