OFFLINE

Ez a világ 50 legjobb étterme

2015. június 2., kedd 11:39

Tegnap este kihirdették a világ 50 legjobb éttermét. A 2015-ös lista élére egy spanyol étterem került, de a dobogó másik két fokán is európai étterem végzett. Ha szeretne a legjobb étteremben vacsorázni, elég csak Barcelonáig repülnie, onnan nem messze van Girona, ahol a három Michelin csillagos El celler de can roca található, a három Roca fivér étterme már második alkalommal harcolta ki a győzelmet.

germans roca
Fotó: el celler de can roca

A menü nem kerül sokkal többe, mint a repülőjegy, személyenként 150-200 euróból már megvacsizhatnak itt, plusz bor.

A S. Pellegrino és Acqua Panna által szponzorált versenyen a második helyen végzett, modenai Osteria Francescana csapata, a mindössze 12 asztallal működő étteremben bor nélkül körülbelül 200 eurót fognak fizetni a degusztációs menüért, borsorral együtt 300-350 euróval készüljenek.

A négyszeres nyertes, sokak által favoritként számontartott koppenhágai Noma étterem pedig idén a harmadik lett, ez talán a leghúzósabb a dobogósok közül, a borsorral együtt csaknem 400 euró személyenként.

A világ legjobb 50 éttermének bejelentése gasztrokörökben mindig óriási izgalmat okoz, amelyet aztán heves viták követnek, vajon mennyire "igazságos" a végeredmény.

A versenyben nem csak az éttermeket díjazzák, hanem a séfeket is. Idén Helen Darrozze lett a világ legjobb női séfje, az ő ételeiért a Veuve Clicquot étteremig kell menni, az életműdíjat pedig Daniel Boulud kapta, az ő főztjéért New Yorkba utazzon. A nyertes éttermek listáját itt találja, annyit sajnos el kell mondanunk, hogy magyar étterem nem került a legjobb 50 közé. 

Itthon márciusban adta át a Dinning Guide a legjobb éttermek díját, több kategóriában. Street Foodban a Funky Pho lett a legjobb, az éttermek közül a  Olimpia VendéglőSalon ÉtteremArany KaviárZONA, LacikonyhaBaltazár67 Étterem & BistroAlabárdosCsalogány 26Mák bistro lett díjazott. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta