Koppintáson kapták Kate Bosworth-t

Sajnos újabb színésznő állt cipőtervezőnek.
Sajnos újabb színésznő állt cipőtervezőnek.Michael Buckner / Europress / Getty

Nem a Nasty Gal tervezőcsapata az egyetlen, mely más márkák munkáiból merít ihletet: a Movie 43 és a Megmaradt Alice-nek című filmek sztárja, Kate Bosworth nemrég debütált tíz darabos cipőkollekciójával, amit a Matisse Footwear márkával közösen készített el – írja a dailymail.co.uk a Los Angelesben bemutatott, fesztiválhangulat inspirálta kollekcióról.

A fashionista.com szemfüles szerkesztősége szerint azonban a 32 éves szőke színésznőt nemcsak a Coachella fesztivál bohém hangulata ragadta meg, hanem az 1997-ben alapított japán márka, a Toga Pulla egyik tavalyi modellje is, amit ráadásul előszeretettel hordtak hírességek és divatbloggerek is az elmúlt időszakban. A csatos bokacsizma iránt rajongók a nordstrom.com oldalán az eredeti, 515 dolláros (kb.142.205 forint) ár helyett már 505 dollárért (kb.139.429 forint) lecsaphatnak a Bosworth féle, Kate Bosworth x Matisse „Catherine” néven futó változatra – tehát nem fognak annyit spórolni, mintha Steve Madden vette volna kezébe az ügyet.

Íme a Kate Bosworth féle változat
Íme a Kate Bosworth féle változatMatisse Footwear

Bár mindkét bokacsizma fekete színű, hegyes orrú és négy fémcsattal van ellátva, azért így is van néhány apró különbség a két darab között. A színésznő például oldal cipzárral tervezte meg magasított bokacsizmáját, és a Toga féle ezüst csatokat aranyszínűre cserélte le, a cipősarkat pedig a japán hasonmáshoz képest kisebbre vette. Mivel a divat világában igencsak nehéz eligazodni a szerzői jogi törvényeken, ahol bizonyos trendek és stílusirányzatok gyakorta jelennek meg különbözőféleképpen egyes divatházaknál, így Bosworthnak sem valószínű, hogy szembe kell majd néznie a jogi következményekkel, ami egyébként kijárna neki az állítólagos koppintás miatt.

Ez pedig a japán márka bokacsizmája
Ez pedig a japán márka bokacsizmájatoga.jp

„Több dologból merítek inspirációt, például művészetekből és filmekből is, de lehetnek azok a jelenlegi divatirányzatok, vagy azok a trendek, amik szeretném, ha újra divatba jönnének. Illetve a saját élettapasztalataimra hagyatkozom. A saját stílusom a bohém, a sportos és a minimalista között hangulattól függően változik.”- fejtette ki a Harper' Bazaar riporterének Bosworth még áprilisban, ahol azt is megjegyezte, hogy 16 éves mostohalánya, Jasper Polish is sok mindenben inspirálja a tervezés során.

Koppintott-e Kate Bosworth?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek