OFFLINE

Itt az új szuperzöldség, venne ön fodrosbimbót?

2015. május 24., vasárnap 08:05

Egészségimádó zöldségfalók, figyelem! Megszületett a Kalette, ami a kelbimbó és a leveles kel (avagy fodros kel) szerelemgyereke! A Daily Mail számolt be a szuperélelmiszerről, amit először ezen a héten kóstolhattak meg ausztrál fogyasztók.

A Kalette névre hallgató hibridet máris a 2015-ös év legizgibb újdonságának nevezik, a növény úgy néz ki, mint egy mini káposzta a kel leveleivel, az íze pedig édeskés és diós. Az angolok és az amerikaiak annyira rákattantak az ötletre, hogy náluk már lehet is kapni a zöldséget, de hogy Magyarországot mikor fogja behálózni, az megjósolhatatlan. 

Kalettes
Fotó: Kalettes

A Kalette gyors népszerűsége annak is köszönhető, hogy dús leveleinek magas a K és C vitamin tartalma, és persze rögtön rákmegelőző tulajdonságokkal is felruházták, biztos ami biztos. Ezen felül állítólag nagyon sokoldalú is az újonnan piacra dobott áru, mivel jóízű, könnyen főzhető, párolható, süthető és grillezhető. 

"A kelbimbó már évtizedek óta köztudatban van, éppen ideje volt valami újdonsággal megörvendeztetni azokat, akik kedvelik" – véli Scott Samwell, a termék ötletgazdája. A farmer Adelaide Hills-en nevelgeti az új egészségbombát, mikor éppen nem a világot járja, hogy tovább tökéletesítse találmányát. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
997 szavazat 1155 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta