Zanza!

Nem hiszem, hogy van olyan, aki ne ismerne egy ilyesmi, nagyon egyszerű és nagyon finom bögrés sütit. Nagyon szeretjük, hisz még külön bögre sem kell a méregetéshez, ott van a kefíres poharunk, ami épp jó lesz.

Közeledik a nyári szünet és a meggyszezon. A gyerekek egyedül is el tudják készíteni, és megvan az uzsonnájuk. Ameddig pedig nem érik be a meggy, használjuk a fagyasztóban bujkáló csomagokat!

kefíres meggyes2kicsi
Fotó: Katuci

A meggy cserélhető bármilyen savanykás gyümölcsre, mellé pedig kerülhet dió, mandula, de akár étcsoki darabok is. 

Hozzávalók (35x25 cm-es tepsihez):

2 kis poharas kefír (15 dkg-os)
1 pohár olaj
2 pohár cukor (használhatunk nyírfacukrot is!)
4 tojás
egy kis darab vanília
1 kezeletlen citrom héja (elhagyható)
4 pohár liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
50 dkg magozott meggy

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojásokat.
  2. A 4 tojást kikeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefírt és az olajat.
  3. Beleszitáljuk a sütőporos, pici sóval ízesített lisztet, és csomómentesre keverjük.
  4. Egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk benne a masszát. Megszórjuk a meggyel, és 35-40 percig sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk, ha kihűlt. 
kefíres meggyes1kicsi
Fotó: Katuci
Blogmustra