Féláron adják az anyukától lopott dizájnt

Mel Lay két gyermek édesanyja és egyébként Milwaukie-ban él és ruhatervezéssel foglalkozik. 2014 áprilisában indította el a vállalkozását, a céges Instagram-profilján pedig a legtöbbször mosolyogni látjuk. Valószínűleg azonban nem ilyen arcot vágott, amikor a barátai felhívták a figyelmét arra, hogy a Target az ő egyik tervét árulja, ráadásul 25 dollár (átváltva 7 ezer forint) helyett mindössze 13-ért (3600 forintért). Lay hatalmasat csalódott és a pert fontolgatja – olvasható a BuzzFeeden.

Az ominózus felső megvásárolható Lay Etsy-boltjában és a márkája weboldalán is – utóbbi egyébként egész friss, márciusban indult. A tervezőnő a KATU-nak elmondta, hogy a fekete-fehér, #MERICA feliratú felső az egyik legnépszerűbb termék a kínálatában, és eléggé elszomorodott, amikor a barátai elkezdték neki küldözgetni a Target hasonló termékét. Éppen ezért úgy döntött, elmegy az egyik helyi boltba és megnézi magának közelebbről is. A találkozást fotón is megörökítette, íme:

„A #MERICA egyike az 5 eredeti és saját tervünknek. Április 1-jén nyitottuk a boltot és ez az atléta olyan szintekre juttatott el minket, amelyekről nem is gondoltam volna, hogy lehetséges. Ez egy fotó rólam a Targetben, ahol a saját felsőmben állok, kezemben a fast fashion bolt termékével. Ugyanúgy néznek ki. És nem vagyok egyedül a történetemmel: a kisvállalkozásokat mindenhol lemásolják! Felvettem a kapcsolatot a Targettel és adtak egy címet, hogy oda írhatok. Tényleg ennyi lenne?! Kérlek, osszátok meg ezt a történetet és másokét is, akikről hallotok még. Nagyon keményen dolgozunk, hogy eltartsuk a családunkat. Mindig tudjátok, hogy mit vesztek és honnan származik. Ezentúl minden egyes vásárlásomat kétszer is átgondolok... #lopott #plagizálás #nelopj #legyensajátötleted" – olvasható a kép aláírásában.

A KATU szerint az egyetlen különbség, hogy a Target felsőjén található zászló koptatott és gyengébb az anyag minősége. Lay szerint, ha kiderül, hogy az üzletlánc lemásolta a terveit, akkor elég hosszú és fárasztó jogi hercehurcára számíthatnak. Lay egyébként nem védette le a dizájnt, mert az túl sokba kerül. A Target szóvivője szerint tudnak az esetről és már el is kezdték felgöngyölíteni a szálakat.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek