OFFLINE

Táskái miatt támadják Victoria Beckhamet

2015. május 13., szerda 14:20

Bár az énekesnőből lett tervező többször hangoztatta, hogy soha nem használna igazi szőrmét a kollekcióiban, úgy néz ki, a bőrrel kapcsolatban nem ennyire szigorú. Aktivisták hívták fel a figyelmet az ex-Spice Girl legújabb kollekciójára, amelyben Beckham valódi aligátor-, piton- és struccbőrből készült táskákat árul – olvasható a DailyMail oldalán. Az áruk pedig elképesztően magas: mi egy 12.500 eurós (3,75 millió forintos) táskába futottunk bele, de van olyan darab is, ami 18 ezerbe (közel 5 és fél millióba) kerül.

A termékek több helyen is kaphatóak (például a tervezőnő honlapján vagy a multibrand alapon működő Net-a-Porter oldalán), bár jelenleg csak előrendelhető fázisban találjuk őket. Ehhez a hárommilliós válltáskához az aligátoron kívül borjúbőrt használtak, ezt az egymilliósat az aranyozáson kívül hasított kecskebőrrel díszítették, ez pedig bár csak kicsivel kerül többe mint kétszázezer, azzal a tudattal kell együtt élnie, hogy nem egy piton adta érte az életét. A listát ez a dohányszínű darab vezeti, kapaszkodjon meg: 21 ezer euróba (még forintban is sok lenne!), azaz több mint hatmillió forintba kerül.

Aggódik a PETA

A PETA kíváncsi, hogy vajon milyen körülmények között élnek azok az állatok, akiket végül felhasználnak a táskák készítéséhez. Szerintük ugyanis általában zsúfolt tartályokban tartják őket, ahol vagy lelövik őket, vagy a tarkójukon keresztül egy kalapács és véső segítségével széttörik a gerincüket, ami kifejezetten kegyetlen szenvedéshez vezet. "Victoria Beckham igazán tehetne egy sétát az aligátorfarmokon, hogy lássa, milyen körülmények között élnek" – mondta a PETA egyik szóvivője. "És ha esetleg nem bírja a gyomra azt, ahogy lemészárolják őket, akkor legyen kedves, ne rendelje meg a halálukat a táskáihoz. Semmi sikkes nincs abban, ahogy az aligátor bőrét feldolgozzák" – tette hozzá.

clkkk
Fotó: victoriabeckham.com

Beckham egyébként egyszer már elszomorította a PETA-aktivistákat, amikor egy állati szőrmének látszó ruhadarabban jelent meg. Akkor felvette a kapcsolatot a szervezettel és elmondta, hogy soha nem használna valódi szőrmét. Úgy tűnik, azt az ígéretét be is tartotta, most ugyanis csak az állatok bőrére pályázik. A tervezőnő szóvivője szerint etikusan állítják elő a felhasznált anyagokat és a jövőben is használni fogják őket.

Ön mit gondol?

 • 49
  Nincs ezzel semmi baj.
 • 164
  Mindenki álszenteskedik!
 • 161
  Teljesen elítélem.
 • 98
  Nem érdekel, úgysincs pénzem rá.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta