A szotyifagyi az idei menőség a Balatonnál!

A Nyitott Balaton rendezvénysorozat záróhétvégéjén kihirdette a Balaton Turizmus Szövetség, hogy idén mi lett a Balaton legjobb fagyija. A szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagból készült, hagyományos, kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák.

A nyertes a szotyis fagylalt lett, amelyet a balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó készített. A zsűri különdíjat adott a tavalyi győztes Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő) gesztenyés álom, a zalakarosi Szilágyi Cukrászda almaszimfónia (muskotályos sült alma) és az Amaretto Fagylaltozó almádi házi krémes fagylaltjáért.

A napraforgós fagylalt készítője, Kárpáti Péter hangsúlyozta, hogy nagyon szerette volna megmutatni a közönségnek és a kollégáinak, hogy nemcsak a drága szicíliai pisztáciából és a piemonti mogyoróból lehet finom fagylaltot készíteni, hanem a "mi kis szotyinkból is". 

872bf10d0c232cfe965eb352dfb97ad2
balatonfagyija.hu

A felhívásra idén egyébként csaknem 30 fagylaltot neveztek a tó környéki cukrászdák és fagyizók. A versenyhez saját térkép is készült, hogy az érdeklődők minél könnyebben tájékozódhassanak és juthassanak el a helyszínekre, amit le is lehet tölteni, így ha a Balaton mellett keres fagyizót, nyugodtan használja.

Május 3-án a négytagú zsűri járta végig a fagyizókat, hogy végigkóstolja a benevezett ízeket. A bírálat fő szempontja volt az íz, a harmónia, az illat, a kreativitás, a felhasznált anyagok, az állag és a dekoráció.

A díjnyertes fagylalt receptjét a szervezők hamarosan megosztják a rendezvény honlapján is, úgyhogy ha megjött a kedve egy nagy adag szotyis fagyihoz, keresse fel az oldalt.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1695) (1624) Ciki!
Mustra