Rihanna ruhája 2 évig készült, 2 perc alatt vált poénná

A Met-gála legérdekesebb ruháit feldolgozó cikkünkbe ugyan már bekerült Rihanna, aki egy kínai tervezőtől választott egy elképesztő haute couture ruhát, de szettje annyira megosztó volt, hogy külön cikket is érdemel. Az énekesnő nemcsak feltűnést keltett, hanem a divatszakma és a kulturálisan érzékeny szakírók elismerését is kiváltotta túlburjánzó, aranysárga Guo Pei estélyiében. A Twitter népe persze tojt a kulturális utalásokra, a gazdag kidolgozottságra és a ruha különleges mivoltára, két perc alatt hülyét csináltak Rihannából és a tervezőből a mémgyárosok. A leggyakoribb asszociáció az volt, hogy Rihanna úgy néz ki, mint egy rántotta vagy egy pizza, esetleg egy nyers tojás, szóval nem volt valami kedves a ruha fogadtatása.

Pedig ezen az estélyin a 45 éves pekingi tervező, Guo Pei két éven át dolgozott. Bizony, két teljes év munkáját tiporták sárba a kritikus tömegek. "Az Interneten találtam egy csodás "szörnyet". Kínai couture ruhák után kutattam... ez annyira szépen kidolgozott darab! Egy kínai hölgy kézzel készítette. Két évébe telt!" – mondta Rihanna a Vogue-nak. Aztán két perc alatt lett a ruhából rántotta a Twitteren. És Maxine Builder, a Bustle szerzője még azon aggódott, hogy a Met-gála résztvevői nem lesznek kulturálisan elég érzékenyek ahhoz, hogy a kínai tematikának megfelelően szépen és politikailag korrekten fel tudjanak öltözni (erről bővebben itt)! Pedig ha valaki nem polkorrekt, az a sok mémgyáros, aki így kiröhögi a kínai tervező művét. Szomorú, nem? Milyen szemét is az Internet! Vagy ön szerint ez vicces? Szavazzon!

Szemétség vagy poén?

(A 26 éve tervezőként dolgozó Guo Pei egyébként először 2013-ban, a FIDé Fashion Week-en mutatta be a sárga ruhát, és további lélegzetelállító haute couture darabjait. Ide kattintva videót, itt meg képeket talál a bemutatóról! Pei-nek két ruhája is szerepel a Metropolitan Művészeti Múzeum divatintézetének idei kiállításán, melyet a Met-gálával nyitottak meg hétfő este.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek