Neoprén bikinik nyara jön

Akármilyen vásárlási tematikájú Facebook csoportra kattintok, mindenhol a neoprén bikinik jönnek szembe: én is ilyet akarok, honnan rendelted, mennyibe került, hol lehet kapni – csak hogy a leggyakrabban felmerülő kérdéseket említsem. A válaszok általában kínai oldalak linkjeire, vagy a fast fashion boltok szerény kínálatára redukálódnak és sehol nem említik, hogy valójában a neoprén bikinik ötlete honnan ered: az ausztrál Triangl márka tervezőitől. És ami még jobb: tőlük is lehetne rendelni, de ez vagy nem jut eszébe senkinek, vagy drágállják a 89 dolláros árat és inkább a kamu, gyatra minőségű verziókat kajtatják a neten, amikből bőven van kínálat.

Aztán dőlnek a közösségi oldalakra a fotók a csalódott vásárlóktól, akiknek rossz lett a méret, vagy nem tetszik a 8 dolláros kínai gagyi minősége – ettől függetlenül borítékolható, hogy például a Balaton Soundon minden második kiscsajon neoprén bikini fog feszülni/lötyögni, mert most ez a divat.

De kik állnak az ausztrál bikinik világsikere mögött? Ez a bikini.com-ot és a pagesdigital.com-ot is érdekelte, így interjút készítettek a márka egyik alapítójával, Erin Deeringgel.

Bikinis randi

A Melbourne-i Erin Deering a pasijával, Craig Ellisszel indította a márkát 2012. decemberében, mert nem talált magának megfelelő bikinit, pedig – jó ausztrál szokás szerint – a strandra beszélt meg randit a férfival. A randin rögtön a bikiniválasztékra terelődött a szó és már jött is az ötlet, hogy csináljanak közös márkát. Mint Deering mondja, az ő bikinijeiket az anyagválasztás teszi különlegessé, a neoprén ugyanis kényelmes és praktikus, emellett van tartása, így a bikini megjelenése különleges. Deering szerint a neoprén még a hurkák eltüntetésére is jó, mert lenyomja azokat (de mi van a bugyi fölött kibuggyanó hurkákkal???).

A tervezőpáros sose tanult divattervezést, de mindig tudták, hogy saját vállalkozást akarnak – a közös biznisz párkapcsolatuknak is jót tesz. 2013 tavaszán sima háromszög-bikinikkel indították a márkát (innen a név is, Triangl), azóta Craig folyamatosan tervez, új stílusú darabokon dolgozik. Kedvenc anyaguk természetesen a neoprén, mely remekül viselkedik a vízben, nem nyúlik ki, mint a normál nylon és egész nap kényelmes viselet.

2,3 millió rajongó nem tévedhet?

Ha rászánná magát, hogy eredeti Triangl terméket vásárol, sajnos akkor is van hibafaktor, ugyanis neten bikinit rendelni mérettáblázatok alapján is rizikós. Ami biztos, hogy a minőséggel nem lehet gond, de ez el is várható 89 dollárért, azaz 24 ezer forintért cserébe. Ha a márka webshopjából rendelne, számítson 20 dollárnyi szállítási díjra is, azaz a bikini összesen 109 dollárba (29.700 forint) fog kerülni. Cserébe 3-10 napon belül megérkezik, nem úgy, mint a kínai koppincsok, amikre akár 2 hónapot is várhat.

És ami még a hihetetlen népszerűséget és a rengeteg hamisítványt illeti: talán csak annyiról van szó, hogy Erinnek sikerült egyedi, észrevehető megkülönböztető jegyekkel ellátott bikiniket terveznie, ami már nagyon hiányzott a vásárlóknak az unalmas virágos és fodros fürdőruhákkal telített piacon. Celebekre se volt szükség a reklámozásához, csak pár jó testű modellre és az Instagramon hamar nagy népszerűségre tettek szerit a Triangl képei, már több mint 2 millió (!!!) követője van a márkának. Sokan kezdték keresni ezeket a termékeket, a neoprén pedig olcsó anyag, könnyű vele dolgozni, így a kínai gyáraknak nem volt nehéz dolguk a másolásnál.

30 ezerből azért vehet mást is

Csak halkan jegyezzük meg, hogy a neoprén-őrület nem tudjuk, mennyire lesz tartós, ráadásul mi magyarok most is – mint általában – két év késéssel megyünk a trendek után. Közel 30 ezer forintért bárhol vásárolhat gyönyörű bikinit, amit ráadásul fel is tud próbálni: merthogy arra nincs garancia, hogy az ön bőrének árnyalatával jól fog mutatni a sokféle rikító neonszín, ahogy az sem biztos, hogy sikerül a méretet eltalálni. Plusz az agyonphotosoppolt modelleken és a beállított Instagram fotókon tényleg nagyon hívogató a Triangl bikini, de ki tudja, hogy mutat egy hús-vér nőn, akinek esetleg kis úszógumija is van? Azok alapján, amit eddig láttunk, nem túl jól (nézze meg a galériában, ha nem hiszi). Ha ránk hallgat, inkább vesz valami tartósabb klasszikust és kihagyja ezt a divatot – legalább nem fog százszor szembejönni a bikinije a balatoni strandokon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek