Ezek lesznek a legkomolyabb trendek a Google szerint

A Google nyilvánosságra hozta az idei év első felének trendelőrejelzését, melyet az oldalon végrehajtott hatmilliárd keresés által állított össze. Általában szeretjük az oldal által felállított prognózisokat, mivel szöges ellentétben állnak azzal, amit a divathét utáni időszakban sejteni lehet arról, hogy mégis miben fogunk járni a szezonban. Mivel a Fashion Trends Report néven futó program szigorúan csak a 2015-ös tavaszi-nyári trendekre koncenrált, így az év második felére beharangozott szőrme cuccok szerencsére még nem kaptak helyet a Google elemzésében.

Alakformáló fűző kell mindenkinek, köszi Kardashianek

Előreláthatóan továbbra is a fast-fashion típusú trendek uralják majd a ruhásszekrényünket a meleg időszakban, rendkívül felkapottak ugyanis a melegítő nadrágok, a hatvanas-hetvenes éveket idéző palazzo nadrág, a tüllszoknya, a midi szoknya, valamint a Kim Kardashian által divatba hozott szoros derékfűző is, amikkel tele vannak az olyan olcsó webáruházak is, mint az Aliexpress.com, ahol átlagosan 8.75-25 dollárt (kb. 2412-6890 forint) kérnek egy ilyen edzésre használatos, homokóra alakot kölcsönző derékfűzőért.

A hírességek körében felkapott derékformálóról egyébként megoszlanak a vélemények, Kali O'Mard személyi edző szerint a fűző akár még működhet is, de ennek ellenére nem javasolja az állandó használatát. „Szörnyű. Nem szégyellem bevallani, hogy a felénél le kellett vennem” – jegyezte meg az Instagramon egy felhasználó, aki #Corsetfail hashtaggel látta el posztját az oldalon, ahol rengetegen pózolnak ilyen derékszorítóban. „Ez ugyan egy gyors megoldás, de egyáltalán nem egészséges” – mondja el véleményét egy másik szakember.

A tréningről a luxusmárkák tehetnek

Kétkedve fogadtuk, mikor Thomas Rath divattervező egy vele készített interjúban azt találta mondani, hogy a jogging-nadrág a luxuspiac egyik legfelkapottabb darabja, de Karl Lagerfeldnek és Alexander Wangnek köszönhetően már jó pár szezon óta ez az egyik vezető trend a divatvilágban. Hasonlóképpen érdekes a tüllszoknyák iránti kereslet, de hát hol van az leírva, hogy csak a balerinák viselhetnek ilyen formákat. A Google szerint a tüllszoknya az egyik népszerűbb trend a tavaszi időszakban, olyannyira, hogy a 2014-es januári statisztikához képest 34%-al többet adtak el belőle 2015 januárjában. A vásárlók a szivárvány minden színében érdeklődnek a tüllszoknyák iránt, de a legfelkapottabbak az olyan klasszikusok, mint a fekete vagy a fehér.

Hangulatjeles joggingok kora jön

Nem tudni, hogy pontosan miért, de rendkívül népszerűek a hangulatjeles szoknyák, nadrágok és kiegészítők a tavaszi szezonban. Ha tippelnünk kellene, akkor talán a tavaly annyira menőnek számító Lol-core hullámot okolnánk a jelenségért, aminek köszönhetően idén olyan meghatározó divatházak aggatták tele termékeiket sárga hangulatfejekkel, hashtagekkel és egyéb vidám matricákkal, mint a Moshino, a Versace vagy a Marc by Marc Jacobs. Az úgynevezett emoji-trend annyira felkapott, hogy könnyűszerrel maga mögé utasította az évek óta dobogós bőr, military, farmer, illetve virágmintás trendeket is a szezonban.

Magasnyakú bikini a divat

Várhatóan többeken megjelenik majd a tavaszi szezonban a fehér csipkeruha, a magasított derekú bikini, a rövidnadrágos kezeslábas, az egyszerű szabású egyrészes miniruha, a fehér overál, de szupermenőnek számít majd a neoprén fürdőruha, a Kale feliratos pulóver és a magasított nyakú bikini felső is. Csökkenő tendenciát mutatnak az egyvállas ruhák, a peplum fazonok, a vintage szerelések és a háromszög fazonú bikinik, de tartósan csökken a kereslet a szűk farmernadrágokra, feliratos pólókra illetve a fűzős ruhákra is. Szerencsére bukóban vannak az olyan előnytelen ruhadarabok is, mint a normcore stílusú unalmas pulóverek és papucsok, a hippis sálmellény, valamint a kilencvenes évekből visszalehelt trendek és farmer fazonok. Nézze meg a galériában, hogy milyen stílusú darabokra lesz érdemes vadászni az üzletekben.

Ez a divat 2015 első felében, avagy ezeket keresik az emberek

  • "waist trainer" fűző
  • hangulatjeles ruhák
  • tréningek
  • palazzo nadrág
  • neoprén bikini
  • tüllszoknya
  • fehér csipkeruha
  • magasabban záródó bikinifelsők
  • rövidszárú/ fehér overál
  • egyszerű miniruhák
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek