Katalin hercegné most nem másolta Dianát

György hercegnek 2015. május 2-án, angol idő szerint reggel 8:34-kor húga született: az újszülöttet magyar idő szerint 19:12 perckor már meg is mutatták a kíváncsi tömegeknek, ahogy a brit királyi szokás kívánja. (Vilmos és Katalin egyébként 19:18-kor már haza is indult György herceg kistestvérével a Kensington Palotába.)

A makulátlanra sminkelt és fodrászolt hercegné fehér alapon sárga virágos, egyenes szabású, térdig érő ruhát és bézs magassarkú viselt, amikor először a nyilvánosság elé lépett lányával: a Telegraphtól tudjuk, hogy a hercegné ismét Jenny Packhamtől választott és a szokásos LK Bennett magassarkút húzta lábaira.

Az újszülött hercegnőt is pontosan tudjuk mi fedte: ugyanolyan GH Hurt & Son Ltd márkájú sál, mint ami két éve Györgyöt. Az 1912 óta működő Nottingham-i családi vállalkozás régóta kapcsolatban áll a királyi családdal, és ők küldték a hercegi párnak az a 45 fontos (15500 forintos), merinói gyapjúból készült keresztelő-sálat, amiben Györgyöt először láthatta a világ. A kendő érdekessége, hogy ugyanilyenben mutatta meg Diana is Vilmost a világnak.

Katalin első szülés utáni megjelenése a Szűz Mária kórház előtt a mostanihoz hasonlóan nagy szám volt, minden újság vele volt tele és a legnépszerűbb teóriák szerint pöttyös ruhájával Diana előtt tisztelgett. Sokan azt találgatták, vajon Katalin második szülésénél ismét inspirálódik-e Diana hercegnőtől, azaz hasonló piros szettet választ-e, mint ő 1984 szeptember 1-én, Harry herceg születésekor. Hát nem inspirálódott kicsit sem, és szerintünk ezt jól tette: a finom pasztellszínek sokkal jobban illettek a megható pillanathoz, mint egy hirtelenvörös pongyola.

Katalin hercegné 2013-ban egy krepdesin (azaz lágy tapintású, vászonkötésű selyemszövet) Jenny Packham ruhát választott a történelmi pillanathoz és a mell alatt övvel szűkített, világoskék alapon pöttyös, térdig érő darabból kötelezően beszerzendő darab lett 2013 nyarán. Idén nyáron ezek szerint sárga virágokkal nyomott fehér ruhákra fogunk vadászni. Alább megtalálja a Telegraph videóját is a kis hercegnő első fellépéséről:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra