8 divatbaki, amit 2015-ben elkövethet

A divattal kapcsolatos tanácsadást sokszor igyekszünk pozitív oldaláról megfogni és azt megmutatni, hogy mit viseljen – például a Heti kedvenc sorozatunkban. Akadnak viszont olyan helyzetek, amikor – bár rosszindulatnak tűnik – célravezetőbb arra rávilágítani, hogy mi az, ami mér régóta nem divat, sőt, lassan ciki státuszba lép át (ahogy tette nemrég a Michael Kors is). A Refinery oldalán egy egész jól összeszedett listát találtunk arról, hogy mik azok, amiket bár sokan viselnek, mégis ideje lenne elfelejteni. Íme!

Feliratos pólók

Igen, a Célfie, Ballin, „I'm the only one", OBEY és a BUDA FCKN PEST pólók viccesek... voltak még úgy 3 évvel ezelőtt, most már azonban ne képzelje magát nagy trendszetternek ezekben a cuccokban. Ha mindenképpen pólót viselne, inkább válasszon egy teljesen egyszerű pamutpólót – a H&M-ben már kicsivel több mint ezer forintért beszerezhet egyet.

163551630
Kirstin Sinclair / Europress / Getty

Napszemüveg bentre

Számos olyan alkalom van, amikor nem süt a nap, viszont szívesen viselünk napszemüveget – ilyen az például, amikor a szem alatti karikáinkat szeretnénk elrejteni. Divat lett viszont magunkon hagyni akkor is, ha belépünk egy fedett terembe – a jelenség leginkább a divatbemutatókon figyelhető meg, ahol mindenki 40%-kal fontosabbnak tűnik érzi magát, ha napszemüvegben nézi végig a showt.

124955818
Stephen Lovekin / Europress / Getty

Mindenhova sportosat visel

A sportos trend kétségkívül már pár szezon óta "bent van", viszont van egy jótanácsunk: lehetőségként és ne mentségként tekintsen arra, hogy minden nap valami sportosat visel az irodában – legyen szó leggingsről, sportmelltartóról vagy melegítőnadrágról.

469547638
Don Arnold / Europress / Getty

Harmincméteres ruhák

Ezek azok a szettek, amelyek bár jól néznek ki, arra jók, hogy a bejárat és a taxi/autó közötti távon teljesítenek, de egyébként ultra kényelmetlenek. Lehet, hogy a férfiaknak jobban bejön egy 18 centi magas pornóscipőben, viszont gondoljon az egészségére és arra, hogy ön melyikben érzi jobban magát? Higgye el, lapostalpúban is lehet szexi és még csak hülyét sem csinál magából.

170925296
Oli Scarff / Europress / Getty

A feltűnő darabok

Ezt elég nehéz behatárolni, a Refinery egy neonzöld cipővel szemléltette ezt a pontot. Mi több szemponból nem teljesen értünk egyet a külföldi kollégáinkkal: igenis, néha belefér az, hogy valaki feltűnő darabokkal hívja fel magára a figyelmet és munkahelye válogatja, hogy ezt miképp tolerálják. Mi örülünk annak, ha valamelyik munkatársunk harsány dolgot visel (a mi kedvünket is feldobja), de nyilván egy pénzügyi cégnél ez kevésbé elképzelhető. És jóból is megárt a sok, ezt ne feledje!

474254599
Timur Emek / Europress / Getty

Indokolatlan tapintatlanság

Persze, mindenki azt visel, amit akar és éljen a szólásszabadság, viszont (bár elég extrém példa) ordas nagy pofátlanság valódi szőrmét viselni egy vegán barátunk galériamegnyitóján és fehérben menni esküvőre úgy, hogy a leendő feleség még panaszkodott is nekünk korábban, hogy attól fél, valaki túlöltözi őt. Ugyanez vonatkozik a Public Enemy (közellenség) feliratú pólóban történő bébiszitterkedésről is.

Csak ár alapján vásárol

Van egy réteg, aki szívesen ad ki több pénzt ruhákra, viszont mindenképpen szeretné, ha mások is tudnák, hogy ő bizony sokat költött. Ezek általában hatalmas méretű logókkal tarkított ruhadarabokban és kiegészítőkben materializálódnak, viszont – ha nincs stílusérzék, amivel összerakhatnák őket – úgy néznek ki, mintha hamisítványok tömkelege lenne az illetőn. Megéri?

465888380
Vanni Bassetti / Europress / Getty

Csendesen másol

Annyira tetszik egy ismerőse (vagy akár egy idegen) stílusa, hogy amint megvesz valamit, ön is szalad érte a boltokba? Egy kicsivel több önállóságot és egyediséget! A legtöbbször ilyenkor az áll a háttérben, hogy a másoló szeretné a koppintott személy életmódját élni – ehhez viszont semmi köze nincsen annak, hogy mit visel.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek