Franciás reggeli: bundás kalács

Zanza!

Igazi dőzsölős reggeli/uzsonna fillérekből. A szikkadt kalács édes, vaníliás tojásbundát kap, mellé meg elég némi friss gyümölcs vagy lekvár.

bundás kalács
Fotó: Katuci

Ráadásul időben sem több az elkészítése, mint összedobni egy rántottát. 

Hozzávalók:

6 szelet szikkadt kalács
2 tojás
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
pici vanília
olaj / kókuszzsír / vaj a sütéshez
gyümölcs, lekvár, tejszínhab, joghurt, porcukor a tálaláshoz

  1. A kalácsot vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. A tojást kikeverjük a vanília magjaival, a porcukorral és a tejjel. Megmártjuk benne a kalácsszeleteket.
  3. Végül forró zsiradékban kisütjük. A kókuszzsír kevésbé jár nagy szaggal, és egy fokkal egészségesebb is a sima olajnál. De nyugodtan kisüthetjük egy kevés vajon is, csak arra figyeljünk, hogy ne égjen meg! 
  4. Tálaljuk azzal, ami tetszik, vagy van otthon, lehet az gyümölcs, joghurt, lekvár, vagy akár tejszínhab.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra