Íme 10 divattal kapcsolatos tévhit

469896612
Merilyn Smith / Europress / Getty

Szinte nem telik el úgy szezon, hogy valamelyik divatlap ne foglalkozna azzal, hogy milyen tévhiteket és mítoszokat tartunk még mindig mérvadónak az öltözködésünkkel kapcsolatban. Ezúttal a cosmopolitan.com és a marieclaire.com szerkesztői elégelték meg az elévült trendeket és összeállítottak egy listát arról, hogy melyek azok a szabályok, amiket bátran felrúghatunk, ha ahhoz tartja kedvünk. A hajtás után megtalálja a divatvilág legnagyobb félreértéseit!

1. Bizonyos ruhák csak magas és vékony nőknek állnak jól

A valóságban azonban ha százból kilencvenkilenc alkalommal nem áll jól valami, az egyszerűen azért van, mert nem szeretjük azt a stílusú ruhadarabot. Bár célszerű az alkatunknak megfelelően öltözködni, de ennek semmi köze nincs ahhoz a legendához, hogy a bizonyos fajta ruhák, mint például a palazzo nadrág, a haspóló, vagy a szűkített fazonú egyrészes miniruha csak a magas és vékony nőkön mutatnak jól. Természetesen más alkatú nők is viselhetnek ilyen jellegű ruhákat, csak nekik jobban oda kell figyelniük arra, hogy milyen kiegészítőkkel vagy cipővel kombinálják ezeket a fazonokat.

2. A feltűnő mintájú ruhák a teltebb nőknek, míg a visszafogottabb nyomatok a karcsúbb nőknek állnak jól

A valóságban ez csak egy értelmetlen mítosz, aminek tényleg semmi értelme nincsen. Egy igazán jó print akkor is az lesz, ha 36-os vagy éppen 42-es méretű ruhára van nyomva. És ugyanez érvényes a vízszintesen csíkozott darabokra is.

street_style
street_styleTimur Emek / Europress / Getty

3. Minden jó, ami drága

Az ár nem feltétlenül jelent egyet a minőséggel. A vállalatok nem az alapján árazzák be termékeiket, hogy mi az, amiért valóban érdemes ennyi pénzt kiadni, hanem az alapján áraznak, hogy mire vagyunk hajlandóak annyi pénzt rááldozni. Egyszóval, tisztában kell lennünk azzal, hogy mire érdemes és mire nem pénzt költeni. Az első lépés, hogy tudjunk különbséget tenni a drágának tűnő olcsó termékek között, legyen az ruha, cipő, ékszer vagy egy mutatós kézitáska. Higgye el, érdemes egy kis időt rászánni arra, hogy meg tudja különböztetni egymástól a jó és a gyenge minőségű anyagokat, a kézi és a gyári varrásokat, ahogy érdemes odafigyelni a klasszikus vagy trendi fazonok koppintásainak milyenségére is.

4. A szemüveg nem szexi

A szemüveg a legtöbb más kiegészítőhöz hasonlóan ugyanúgy lehet szexi vagy nem szexi. Rajtunk múlik, hogy hogyan látnak minket benne mások. A szemüvegeseknek ajánlott egy klasszikus és egy aktuális trendnek megfelelő keretet beszerezni és azt váltogatni a napi öltözködésünktől függően.

5. Vagyonokat kell elszórni az esküvői ruhára

Természetesen ez minden nő életében egy különleges nap, így érthető, hogy meg szeretnénk adni a módját és egy stílusunknak, illetve alkatunknak megfelelő hercegnős kreációban tölteni azt. Ne felejtsük el azonban, hogy jól tudják ezt az esküvői ruhaszalonok is, ahol éppen emiatt nyomják fel az árakat a tulajdonosok. Érdemes több kört is futni vagy megnézni a webáruházak kínálatát, mielőtt lecsapnánk a város legdrágább esküvői ruhájára.

470239818
Randy Brooke / Europress / Getty

6. Minden ruha igényli a nyakláncot

Persze nincsen azzal semmi baj, ha egy egyszerűbb, semleges színpalettán mozgó ruhát egy merészebb szín- és formavilágot képviselő nyaklánccal ellensúlyozunk, de az is előfordulhat, hogy az a ruha nem feltétlenül kiállt kiegészítőért. Elindulás előtt győződjön meg róla, hogy biztos nem üti-e egymást a ruha a nyaklánccal, így a nap folyamán elkerülheti az önre meredő rosszalló tekinteteket. Ha ragaszkodik a nyakláncokhoz, akkor szerezzen be több, egymástól eltérő formát, vékony, hosszú, vagy rövidebb, egyedi formájú darabokat és váltogassa azokat a napi szettekhez megfelelően.

7. A nőies alakot csak övvel emelhetjük ki

Bár igaz, hogy egy derékövvel könnyen kiemelhetjük bájainkat, de gyakran előfordul, hogy az övnek köszönhetően inkább a nem kívánt, teltebb részekre hívjuk fel a figyelmet. Az öv helyett vessük be inkább a színblokkolt ruhák adta lehetőségeket, amelyek még drámaibban emelik ki az alakunkat, illetve oda vonzzák a tekintetet, ahova kell.

465279552
Vanni Bassetti / Europress / Getty

8. Mindenképp időtálló klasszikusokba kell fektetni

Inkább olyan darabokra költsünk, amik igazán tetszenek és amiket szívesen viselünk. Az úgynevezett „klasszikus” vagy örökzöld termékek mindig megtalálhatóak lesznek az üzletekben, nem is feltétlenül kell betárazni belőlük, hiszen minek költsünk rájuk egy csomó pénzt, ha fekete blézert, cigaretta nadrágot, fehér inget, körömcipőt vagy kis fekete ruhát a legtöbb butik szezontól függetlenül tart kollekcióiban.

9. Lotyósak a mélyen dekoltált, átlátszó és az itt-ott kivágott ruhák

Bár kissé tolakodó és közönséges divathullám, de a valóságban sokkal több köze van az aktuális trendekhez, mint azt gondolnánk. Nem véletlenül építette be a legtöbb divatház a celebnők villantási kísérleteinek kedvező trendet az idei kollekciójába. De nem mostanában fogjuk elfelejteni Rihanna 2014-es CFDA Awardson viselt áttetsző estélyiét sem, ami szinte mindent látni engedett az énekesnő bájaiból, mégis ő volt a rendezvény egyik legelegánsabban öltözött híressége.

10. A magas sarkú elegánsabb, mint a lapos talpú cipő

Bár a sokak által kényelmetlennek tartott tűsarkú valóban megváltoztatja a testtartásunkat, ettől függetlenül az elmúlt pár szezonban inkább a csinos, de fél óránál tovább is hordható papucsokat és edzőcipőket tartottak talonban a tervezők. Szerintünk érdemes váltogatni a két cipőt, ami a Tanya Heath cserélhető sarkú cipőnek köszönhetően már egy cipővel is megoldható.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek