Gyors vendégváró: parmezános-olívás rudak

Zanza!

Az egyszerű sajtos rúd felturbózott változata minőségi sajttal és finom olívabogyókkal. A tésztában lévő sok-sok sajt ropogósra sül, ennek senki nem tud ellenállni.

parmezános rúd1
Fotó: Katuci

További sós apróságok receptjeit ITT gyűjtöttük össze. 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg kemény sajt (parmezán, grana padano…)
1 kávéskanál só
1 nagy marék fekete olajbogyó
1 tojás
2 evőkanál szezámmag

parmezános rúd2
Fotó: Katuci
  1. A sajtot finomra reszeljük. Ha van késes aprítónk, érdemes azzal dolgozni, mert össze is tudjuk vele állítani a tésztát, nem kell kézzel dolgoznunk. Ha nincs, kézzel folytatjuk.
  2. A nem túl kemény vajat kockákra vágjuk, a liszt és a sajt keverékének közepébe tesszük. Megsózzuk, és a robottal vagy az ujjbegyeinkkel alaposan összedolgozzuk.
  3. Az olajbogyókat felvágjuk, a tésztához gyúrjuk. Fóliába tesszük, és hűtőbe rakjuk egy-két órára, amíg nyújthatóvá válik.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát, megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk szezámmaggal. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire szedjük a rudakat.
  5. 10-13 perc alatt aranyszínűre sütjük. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra