Cserélhető sarkú cipő: menő vagy ciki?

clip-talon-notice-gif-stephane.gif
tanyaheath.com

Bár minket meglepett, hogy miért kellett 2015-ig várni arra, hogy valaki fantáziát lásson a cserélhető sarkú cipőkben, de a lényeg az, hogy a kanadai születésű, de párizsi székhelyű tervező, Tanya Heath végre előrukkolt a nem mindennapi ötlettel és piacra dobta kollekcióját, ami a hagyományos cipőkkel ellentétben cserélhető sarkakat kapott. Így az esztétikus, kényelmes és praktikus cipők sarkait egy gombnyomással cserélhetjük le egy magasabb, 8.89 cm magas sarokra vagy éppen egy alacsonyabb, 3.81 cm magas sarokra – írja a huffingtonpost.com, melynek szerzői pár kérdést is feltettek a kézenfekvő ötletet kivitelező cipésznek.

Hogyan jött a cserélhető sarkú cipő ötlete?

Itt Párizsban, az első munkám során. A balerina cipőt magas sarkú cipőre cseréltem le, mikor beértem a munkába, ami miatt mindenki kinevetett és „new yorkinak” hívott. Ezért felhagytam a balerinacipőben való metrózással és csak magas sarkú cipőt viseltem. Ez húsz évvel ezelőtt volt, de ez az ami igazán párizsi nővé tett. Majd fokozatosan kezdett tönkremenni a lábam. Szültem három gyereket és még terhesen is magas sarkúban mentem be dolgozni. Hat évvel ezelőtt találkoztam egy másik tervezővel, akinek sikerült forradalmasítania a fehérnemű piacot, és ő bátorságot adott nekem ahhoz, hogy a saját utamat járjam és új témák után kutassak.

Részt vettél valamilyen hagyományos divattervező képzésen?

Teljesen autodidakta módon tanultam.

Hol lehet megvenni ezeket a cipőket? Tudjuk, hogy az online boltban, Párizsban, Torontóban és Los Angelesben igen, de bárhol máshol is kaphatóak?

Jelen vagyunk Portugáliában, de nyitunk egy üzletet a lisszaboni repülőtér vámmentes részén is. Még nem tudni a nyitás pontos időpontját, de hamarosan megnyitunk. Valószínűleg még az év vége előtt átadunk egy üzletet Kolumbiában és Tajvanon is.

Melyik tervező mellett helyeznéd el a cipőidet egy áruházban?

Szerintem Jimmy Choo mellett jól mutatnának. Hasonló az ügyfélkörünk, mint Jimmy Choonak, azonban mi sokkal nagyobb kényelmet és sokoldalúságot kínálunk az ügyfeleinknek. Ha a marketinges adatbázisunkban megnézzük a párizsi ügyfeleinket, akkor látható, hogy a legerősebben a Christian Louboutinnal keresztezzük egymást. Egyszóval azokhoz a nőkhöz szól, akik szenvedés nélkül szeretnének jól kinézni.

1655957 828851730520335 349336618616715830 n
facebook.com/TanyaHeathParis

Melyik hírességet látnád legszívesebben a cipőidben?

Szeretném, ha olyan nők viselhetnék, mint Arianna Huffington vagy Tina Fey. Olyan okos, független nők, akik a saját harcukat vívják. Olyanok, akiket nem csak a szépségük, hanem az eszük miatt is tisztelnek.

Mik a Tanya Heath Paris márka tervei a jövőre nézve?

Pár hónapon belül piacra dobunk egy kézitáskát. Nem mondhatok róla többet, csak annyit, hogy ez a táska legalább olyan forradalmi lesz, mint a cipő. Mivel a márka fejlődik, folyamatosan feltesszük magunknak a kérdést: „Lehetséges-e olyan divatos terméket készíteni, ami jól mutat a nőkön, miközben lehetővé teszi számukra, hogy viselni is tudják a munkájuk során?” És ha igen a válasz, akkor azt meg kell csinálni" – mondja a cipész, aki 360-470 euro (kb.107.050-139.750 forint) között árulja cserélhető sarkú női cipőit a webáruházában. Ön mit gondol, menő a feltörekvő designer ötlete, vagy ön szerint nem véletlen, hogy eddig nem voltak efféle lábbelik és inkább cikinek találja a cipőpiac innovációját? Nézze meg a sarokcseréről készített szemléltető videót és szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (2567) (1742) Ciki!
Mustra