Extravagáns smink a divat az ausztrál divathéten

Az ausztrál divathét ha nem is a ruhák, a smink terén mindenképp meglepetést okozott: az olyan népszerű divatházak, mint az Akira Isogawa és a Bondi Bather visszaadták a reményt, hogy igenis ki lehet hozni izgalmas és egyedi sminket a dögunalmas satírozott, pasztell szemhéjak helyett. A modellek arcát hol flitterek, hol pedig kristályos gyöngyök és műanyag virágok borították, de akadt olyan tervező is, aki aprólékosan kidolgozott ruhái mellé gyakorlatilag sminktelen arcot párosított. Összeszedtük az ausztrál divathét legfeltűnőbb sminkjeit, melyeket márkára bontva talál a galériában.

Akira Isogawa - flitterek az arcon

Az ausztrál divathét legfeltűnőbb sminkjei az Akira Isogawa bemutatón debütáltak: Isogawa főként az olajzöld, a piros, a fekete és a fehér színekre építette kollekcióját, a selyemből és sifonból készült couture kreációkhoz pedig krémszínű tüll fejdíszeket és narancssárga ballonkabátot társított. A tervező mindemellett a kiegészítőkön sem spórolt, a modellek szemöldökét ugyanis színes flitterekkel dekorálták, a bemutatót záró lánynak pedig az egész arcát halványrózsaszín flitterekkel fedték. A feltűnő arcdíszekhez korallszínű ajkakat és műszőrmével díszített körmöket kombináltak, ami így leírva enyhe túlzásnak tűnik, a galériában viszont megnézheti, hogy tényleg jó volt az összhang a kifutón.

Bondi Bather - kristályok és műanyag virágok kontrasztja

A Bondi Bathertől már megszokhattuk a különc fürdőruhákat, legújabb kollekciójukban a Hello Kittyvel kollaboráltak. Ami viszont még ennél is feltűnőbbre sikerült, az a modellek sminkje, amit ezüstdíszekkel, flitterekkel és különböző színes virágokkal dobtak fel a kreatív igazgató, Imogen Anthony kérésére, az ötlet pedig ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Nem csak elképesztően látványos a végeredmény, hanem összességében nagyon jól is néz ki, bár nekem személy szerint totálisan elvonta a figyelmemet a fürdőruhákról. A modellek haját egyébként nem bonyolították túl és magasra tűzött copfba kötötték, de úgyis a smink a lényeg, amiről még rengeteg képet talál a galériában, ha kattint.

Jennifer Kate - narancs és kék szemhéjak

A Jennifer Kate-nél megmaradtak az erősen festett, főleg narancssárga és kék púdernél, amit szándékosan hanyag mozdulatokkal vittek fel a szemhéjakra. A szokatlan smink jól kiegészítette a márka visszafogott, A-vonalú szoknyáit és bőrből készült crop topjait.

Kate Sylvester - fő a természetesség

Kate Sylvester Rómeó és Júlia inspirálta kollekcióját finom szabásvonalak és jól átgondolt anyaghasználat jellemzi, nem csoda, hogy smink téren is megmaradtak a visszafogott, természetes koncepciónál. A néhol áttetsző, virágos mintával toldott csipkeruhákhoz jól illik a modellek abszolút természetes sminkje, aminek fókuszpontjában egyértelműen a pirosító volt. Érdekes fun fact, hogy a backstage-ben készítettek egy mood board-ot a modelleknek, amire az volt írva, hogy "Őrülten szerelmes vagy, halálra vagy ítélve, mégis olyan gyönyörű vagy, hogy leszarod az egészet"

Steven Khalil - arany és bronz tónusok

A precíz kidolgozottságáról ismert Steven Khalil esküvői couture kollekció eltér a hagyományos értelemeben vett menyasszonyi ruháktól: a tervező a bodykhoz áttetsző, metál-hatású anyagokat használt, míg a menyasszonyi ruhákat sűrű gyöngydíszítéssel tette különlegessé. Mindehhez Kate Sylvester bemutatójához hasonlóan visszafogott sminket párosított – a modellek szemhéját arany tónusú szemhéjpúderrel hangsúlyozták, az arc többi részét természetes színű alapozóval fedték. A Khalil bemutatón a valódi ékszer maga a ruha, éppen ezért nem is volt szükség erős sminkre, a precízen megmunkált ruhák magukért beszélnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek