Teszt: a halacska a legjobb sós kréker?

Legutóbb sós-mixeket teszteltünk, tudják, ez az a fajta rágcsa, amiben vegyesen vannak a kisperecek, miniropik, halacskák és változatos alakú krékerek. A teszt alatt, után többünkben felmerült, hogy azokat kedveljük igazán, amelyekben nincs túl sok perec és ropi, ha ilyen mázos cuccra vágynánk, egyszerűen megvennék azt zacskós kiszerelésben.

Emellett azt figyeltük meg, hogy a zacskós kiszerelésben kaphatókba valahogy több perec kerül.

Nagy kedvelői vagyunk ugyan a műfajnak, de amióta riogatnak minket a pálmazsírral, meg az ilyen-olyan mesterséges szerekkel, és akkor az üres kalóriákról már ne is beszéljünk ugye, már nem is annyira jó kedvvel ropogtatjuk a sós krékereket. Azért természetesen egyáltalán nem esett nehezünkre megtalálni a legjobbat, sőt, a céllal való bűnözés is nagyot dobott a teszten.

A krékereket semmilyen tudományos alapon nem vizsgáltuk, hétfajta között kerestük a legjobbat. A maximálisan elérhető pontszám 35 volt, kapaszkodjanak meg: az első majdnem elérte a mágikus, maximális ponthatárt, és a többi dobogós is nagyon jól szerepelt.

Utolsó helyezett: Alnatura, knusper mix, 19,5 pont

Közepes termék, egy kóstoló kivételével mindenki 3 pontot adott neki. Ha sokkal tudatosabban vásárolnánk azokat a nassokat, amelyektől nő a zsírréteg rajtunk, és nem pusztán csak élvezeti célból tömjük magunkba, csak ezt vennénk - mivel ez bio összetevőkből áll. De ki szeretne úgy zsírt növeni, hogy közben még csak nem is élvezi? Úgyhogy idáig még nem jutottunk el...

IMG 9879

„Nincs íze, a perec borzasztó. lehetne sósabb, vagy bármi. A mákos is szörnyű.” „Színre és ízre is kicsit égett, "karakteres". A rudacska viszont extrán száraz, ne egyen belőle, akinek nem muszáj.” „Ez totál száraz, ízetlen vacak, nem is néz ki bíztatóan amúgy. Vastag benne a mákos rudacska, nem venném meg.” „Üdítő változatosság, hogy ennél a perec is beleragad a fogba. Emellett ráadásul ez ilyen budget-dizájn, lebutított háromszögek és hasábok, ízre nulla, sós liszt."

Hatodik helyezett: SPAR, salt'n mix, 23 pont

Ezek a krékerek nagyon haloványak, ami nem annyira kellemes látvány egy ropinál. Viszont szerencsére sületlennek egyáltalán nem sületlenek. A perec nagyon száraz, ellenben a többi formájú keksszel nincs baj.

IMG 9880
„LEHETNE MŰÍZŰBB!!!!” „Semmi különös, finom.” „Teljes kiőrlésű liszttel kevertnek tűnik, én ezt szeretem, de amúgy más simán lehet, hogy meglepődik az ízén, mert édesebb, mint a többi.” „A perec furán halízű, a kréker viszont ízetlen.”

Ötödik helyezett: Croco, brezel crackers mix, 26 pont

A Croco volt az egyetlen olyan kréker, amelyikben elég intenzíven lehetett érezni a mákot, viszont mégsem annyira átütő termék, hogy bekerüljön az első háromba. Olyan „egynek jó” kis rágcsa.

IMG 9883

„A perec és a többi is nekem túl lisztízű.” „Omlós, nem az a finom fajta.” „Kicsit ízetlen. De igazából meg lennék vele elégedve, ha megvenném.” „Se íze, se bűze, csak a liszt, az van benne.”

Negyedik helyezett: Aldi, snack fun cracker mix, 28,5 pont

Az aldis zacskóban van perec, hosszúkás ropi, felfújt csigák és halak, mákos csillag és sima, lapos mackó. Összességében ízre jók, de a felfújt ropiért egyáltalán nem rajongunk, valószínű ezért került csak a negyedik helyre, pedig a maciknak nagyon jó íze van.

IMG 9885

„Ízre olyan, mint a többi, de van benne cuki csigaalakú keksz is!” „Ez pont jól sós, ízlik.” „Tök olyan, mint az 5-ös [Sparos]” „Formavilágában izgalmas, mackók, tengeri csigák és -csillagok, ízre semmi különös, a kréker oké, a perec semmilyen.” „Ebben vannak olyan felfújt csigák, meg halak, amitől tök szörnyű lesz az összkép. Ami dob rajta: a lapos mackók, nem csak jól néznek ki, de nagyon finomak is! Pont jó sós, ha kicserélnék a felfújt nem finomakat csillagra, vagy macira, nálam ez is az elsők között lenne.”

Bronzérmes: Chio, maxi mix, 30,5 pont

A nagy kedvenc kicsit visszaesett, ami nem is akkora baj, hiszen nem árt néha a változatosság. Mondjuk azt azért nagyon nehéz nem megemlíteni, hogy a mindenki által kedvelt halacska ebben a Chio csomagolásában lapul. Az egyik krékernek enyhén sajtos beütése van, pont annyira mű, hogy már finom.

IMG 9891
„Te jó ég, ez olyan, mintha régi lenne. Amikor már ott áll heteket az asztalon, azt sem tudják, hogy kié, aztán beleeszel.” „Jó, mert van benne ilyen csípős ízű narancsszínű rudacska, amit imádok. A többi része olyan átlagos.” „Ez is olyan, mint a többi, a perec sós, a többi sajtaromás, fogbaragadós.” „A halacskásnak fantasztikus az íze, ez az egyik kedvenc műízem. A paprikás hosszúkás izéke ehetetlen, mint valami smack leves.”

Ezüstérmes: Penny Market, snack mix, 32,5 pont

Ugyan a pennysben halacska nincsen, viszont van benne csillag, ami mákos és szezámos egyszerre, illetve van sima ropogós és csak mákos kréker is. Igen, perec is van benne, de az kit érdekel?! Nagyon finom ropogtatnivaló, csak ajánlani tudjuk ezt is.

IMG 9888
„Ipari perecke, viszont a krékerek jók, és nincsenek agyonsózva.” „<3>

Aranyérmes: Tesco, party mix, 33,5 pont!

A tescós kréker elképesztően hasonlít a pennyshez, csak ebben nincsen olyan keksz, amelyikben szezám és mák is lenne egyszerre. Külön-külön persze mind a kettő megtalálható a csomagolásban. Ezt a csomagokat azoknak ajánljuk, akik rajonganak az extrán sós ízért, mert szinte minden tesztelő megjegyezte, mennyire sós, ki pozitívan, ki kevésbé örömmel.

IMG 9886

„Túl száraz a sós perec, a mákos és a sajtos tökéletesek!” „Extrán sós, ami irtó jó hír, mert én így szeretem.” „Csak a szokásos, de a szokásos az nagyon finom!” „A perec túl sós, a krékerek finomak, de összességében az egész brutálisan sós.”

Termék neve (csomagoltak) Ár (Forint) Fajlagos ár (Ft/g) Pont (max. 35) Itt vettük
Tesco, party mix  429 1430 33,5 Tesco
Penny Market, snack mix  299 1196 32,5 Penny Market
Chio, maxi mix  499 2495 30,5 Tesco
Aldi, snack fun cracker mix  359 1196 28,5 Aldi
Croco, brezel crackers mix  247 988 26 Auchan
SPAR, salt'n mix  439 1463 23 SPAR
Alnatura, knusper mix  539 2156 19,5 drogerie markt
 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra