Poszthúsvéti villámebéd: sült sonka zöldborsópürével

Zanza!

A húsvéti maradékhasznosítás az egyik legkönnyebb dolog, hiszen millió étel készíthető a főtt sonkából. Az egyik, ami kihagyhatatlan, a sült sonkaszelet zöldborsópürével. Egyszerű, hihetetlenül laktató, és 15 perc munkával készül csupán.

sült sonka1
Fotó: Katuci

A sült sonkaszelet olyan nagyon laktató, hogy még a sokat próbált férjek sem feltétlen birkóznak meg két szelettel. 

Hozzávalók (2 személyre):

2 ujjnyi vastag sonkaszelet

40-50 dkg zöldborsó (fagyasztott, lehetőleg zsenge)

2 evőkanál vaj

1 kis csokor petrezselyem

só, olívaolaj

  1. Egy lábasban felhevítünk 1 evőkanál vajat, erre öntjük a fagyasztott zöldborsót. Megsózzuk, kevergetjük, 2-3 perc után öntünk alá egy pici vizet, hogy ne égjen le, és tovább pároljuk. Megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel.
  2. Közben levágunk két szép sonkaszeletet, és egy száraz serpenyőt felforrósítunk.
  3. A sonkák mindkét oldalát vékonyan beolajozzuk, a serpenyőbe tesszük. 2-3 percig nem kell hozzányúlnunk, ezalatt szép kéreg pirul rá.
  4. A borsó 5-6 perc alatt megpuhul, és elpárolog a víz is alóla. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a maradék vajat, és simára pürésítjük.
  5. A sonkákat közben óvatosan megfordítjuk, a másik oldalát is pirosra sütjük. Ha ez is kész már szedhetjük is a pürére, és tálalhatjuk. 
sült sonka2
Fotó: Katuci
Blogmustra